Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing – Een maaltijdsalade met brie is fijn om mee te nemen naar het werk of als je onderweg bent. Erg lekker en geen gedoe met opwarmen. Je kunt tegenwoordig bij de supermarkten maaltijdsalades in allerlei varianten kopen, maar het is toch veel lekkerder om je eigen salade te maken? Dat heeft heel veel voordelen, want alles is vers en je kunt zelf bepalen wat je in het recept doet. Bovendien ben je ook nog eens goedkoper uit. Alles gaat in een plastic bakje zodat je er op je werk geen omkijken meer naar hebt. De dressing neem je in een apart bakje mee en doe je er op het laatst overheen. Het kost je een halve minuut om de salade af te maken en een verse maaltijdsalade met brie is altijd weer smullen.
Frambozen en frambozendressing
De frambozendressing is een beetje retro. In de jaren 90 zag je in veel restaurants en lunchrooms salades met een frambozendressing. Meestal was het een recept met spekjes en veel groene sla. De frambozendressing is absoluut een lekkere dressing, vooral als je graag frambozen eet. Dus waarom zou je die frambozen, in het seizoen, dan niet in een maaltijdsalade verwerken met… je raadt het al… een frambozendressing.
In het recept van de maaltijdsalade met brie zijn verse frambozen verwerkt omdat die, toen dit recept gemaakt werd in het seizoen waren. In een ander seizoen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor gedroogde cranberry’s of de salade met plakjes appel maken.
Maaltijdsalade met brie
Stukjes brie maken het recept van de maaltijdsalade compleet. Je kunt natuurlijk onbeperkt variëren, maar bij een maaltijdsalade met brie is de combinatie met verse frambozen echt heel lekker. De zoete frambozensmaak gaat perfect samen met brie.
Pasta of brood erbij
Je kunt bij een maaltijdsalade een knapperig vers broodje eten voor de koolhydraten, maar je kunt ook voor pasta kiezen. Je kunt de pasta die jij lekker vindt gebruiken of de pasta die je net in huis hebt. Zo is de maaltijdsalade met brie gemaakt met hele kleine schepjes pasta die eigenlijk in een minestronesoep horen. Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om een salade te maken. Dit is dé manier om zakjes met restjes pasta op te maken.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram brie
- 100 gram gedroogde pasta naar keuze
- 100 gram coburgerham
- 1 krop sla trio / rucola
- 2 lente-uitjes
- 1/4 komkommer
- 125 gram verse frambozen (optioneel)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels frambozenazijn
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel honing
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de maaltijdsalade met brie:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel die af moet koud water. Laat goed uitlekken en volledig afkoelen.
Bak de Coburger ham knapperig in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag of in een klein beetje olie. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier. Was de sla, droog hem en scheur hem kleiner.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de komkommer in halve plakjes.
Doe de zonnebloemolie, frambozenazijn, honing, mosterd, zout en peper in een jampotje en schud dit goed door elkaar. Proef of het op smaak is. De dressing mag vrij zuur zijn, omdat dit mooi combineert met de romige smaak van de brie.
Meng de sla, lente-ui, pasta en komkommer door elkaar.
Verdeel over 4 grote borden. Verdeel er de in plakken of in stukken gesneden brie overheen. Verkruimel de ham en verdeel die over de brie. Verdeel er eventueel wat frambozen over. Giet de frambozen dressing vlak voor het serveren over de maaltijdsalade met brie.
Tafel lekker !!