Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing

Deze maaltijdsalade met brie en frambozendressing is heerlijk om mee te nemen naar je werk maar kan ook dienen als makkelijke maaltijd in de achtertuin.

0 1.841

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing – Aangezien ik vaak met de avondmaaltijd op mijn werk ben eet ik regelmatig maaltijdsalades. Erg lekker en geen gedoe met opwarmen. Je kunt tegenwoordig bij de supermarkten maaltijdsalades in allerlei varianten kopen maar ik kies er toch steeds weer voor om mijn eigen salades samen te stellen. Veel lekkerder want alles is vers en ik kan zelf bepalen wat er in zit en ik ben ook nog eens goedkoper uit. Alles gaat in een plastic bakje zodat ik er op mijn werk geen omkijken meer naar heb. De dressing neem ik in een apart bakje mee en doe ik er op het laatst overheen. Dat is altijd weer smullen.

Frambozendressing

Deze dressing is een beetje retro, in de jaren 90 zag je in veel restaurants en lunchrooms salades met een frambozendressing, meestal met spekjes en veel groene sla. Ik heb deze dressing altijd erg lekker gevonden, ik ben namelijk gek op frambozen. Dus nu het frambozentijd is kon ik het niet laten om er een maaltijdsalade mee te maken.

Frambozen

Op mijn salade zaten verse frambozen omdat deze op dit moment in het seizoen zitten, heb je geen frambozen dan zou je als alternatief gedroogde cranberries of plakjes appel kunnen nemen.

Pasta of brood

Je kan bij een maaltijdsalade een knapperig vers broodje eten voor de koolhydraten maar bij deze salade heb ik voor pasta gekozen. Je kan de pasta kiezen die jij lekker vind of die je net in huis hebt. Ik had nog van die hele kleine schelpjes liggen die eigenlijk in de minestrone soep horen, deze kunnen natuurlijk ook in een salade.Zo komen die zakjes met restjes pasta ook op.


Maaltijdsalade met brie en frambozendressing

Voor 4 personen

 • 300 gram brie
 • 100 gram gedroogde pasta naar keuze
 • 100 gram coburgerham
 • Krop sla trio/rucola
 • 2 lente-uitjes
 • ¼ komkommer
 • 125 gram verse frambozen [optioneel]
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 3 eetlepels frambozenazijn
 • 2 theelepels mosterd
 • 1 eetlepel honing
 • Peper/zout

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel deze af moet koud water. Laat goed uitlekken en volledig afkoelen. Bak de coburgerham ham knapperig in een droge koekenpan met een anti aanbak laag of in een klein beetje olie. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier. Was de sla, droog deze en scheur hem kleiner. Snij de lente-uitjes in ringetjes en de komkommer in halve plakjes. Doe de zonnebloemolie, frambozenazijn, honing, mosterd peper en zout in een jampotje en schud dit goed door elkaar. Proef of het op smaak is, de dressing mag vrij zuur zijn omdat dit mooi combineert met de romige smaak van de brie. Meng de sla, lente ui, pasta en komkommer door elkaar. Verdeel over 4 grote borden. Verdeel er de on plakken en in stukken gesneden brie overheen. Verkruimel de ham en verdeel deze over de brie. Verdeel er eventueel wat framboosjes over. Giet de frambozen dressing vlak voor het serveren over de maaltijdsalade met brie.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer