Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing – Een maaltijdsalade is fijn om mee te nemen naar het werk of als je onderweg bent. Erg lekker en geen gedoe met opwarmen. Je kunt tegenwoordig bij de supermarkten maaltijdsalades in allerlei varianten kopen, maar ik kies er toch steeds weer voor om mijn eigen salades samen te stellen. Dat is echt veel lekkerder want alles is vers en je kunt zelf bepalen wat je er in doet. Bovendien ben je ook nog eens goedkoper uit. Alles gaat in een plastic bakje zodat je er op je werk geen omkijken meer naar hebt. De dressing neem ik in een apart bakje mee en doe ik er op het laatst overheen. Dat is altijd weer smullen.
Frambozen & Frambozendressing
Deze dressing is een beetje retro, in de jaren 90 zag je in veel restaurants en lunchrooms salades met een frambozendressing, meestal met spekjes en veel groene sla. Ik heb deze dressing altijd erg lekker gevonden, ik ben namelijk gek op frambozen. Dus nu het frambozentijd is kon ik het niet laten om er een maaltijdsalade mee te maken.
In deze salade verwerk ik verse frambozen omdat deze op dit moment in het seizoen zijn. In een ander seizoen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor gedroogde cranberry’s of plakjes appel.
Maaltijdsalade met brie
Stukjes brie maken deze maaltijdsalade compleet. Je kunt natuurlijk onbeperkt variëren, maar bij deze maaltijdsalade met brie is de combinatie echt heel lekker. De zoete frambozensmaak combineert perfect met brie.
Pasta of brood erbij
Je kunt bij een maaltijdsalade een knapperig vers broodje eten voor de koolhydraten, maar bij deze salade heb ik voor pasta gekozen. Je kunt de pasta kiezen die jij lekker vind of die je net in huis hebt. Ik had nog van die hele kleine schelpjes liggen die eigenlijk in de minestrone soep horen, deze kunnen natuurlijk ook in een salade. Zo komen die zakjes met restjes pasta ook op.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram brie
- 100 gram gedroogde pasta naar keuze
- 100 gram coburgerham
- 1 krop sla trio / rucola
- 2 lente-uitjes
- 1/4 komkommer
- 125 gram verse frambozen ( optioneel )
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels frambozenazijn
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel honing
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de maaltijdsalade met brie:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel deze af moet koud water. Laat goed uitlekken en volledig afkoelen.
Bak de coburger ham knapperig in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag of in een klein beetje olie. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier. Was de sla, droog deze en scheur hem kleiner. Snij de lente-uitjes in ringetjes en de komkommer in halve plakjes.
Doe de zonnebloemolie, frambozenazijn, honing, mosterd peper en zout in een jampotje en schud dit goed door elkaar. Proef of het op smaak is, de dressing mag vrij zuur zijn omdat dit mooi combineert met de romige smaak van de brie.
Meng de sla, lente-ui, pasta en komkommer door elkaar. Verdeel over 4 grote borden. Verdeel er de in plakken of in stukken gesneden brie overheen. Verkruimel de ham en verdeel deze over de brie. Verdeel er eventueel wat frambozen over. Giet de frambozen dressing vlak voor het serveren over de maaltijdsalade met brie.
Tafel lekker !!