- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Mango-avocado salade met Shiso purple cress

Mango-avocado salade met Shiso purple cress – Fruit verwerkt als een salade werkt altijd goed. Hapklare stukjes op je bord of makkelijk mee te nemen voor de lunch of als tussendoortje. En een mango-avocado fruitsalade bij het avondeten, in plaats van een ‘gewone’ salade klinkt misschien vreemd, maar zeker als het warm is, is dit heerlijk fris. Snel klaar, hapklare stukjes en als je wel eens een mango-avocado smoothie hebt gedronken dan weet je al dat de smaken prima bij elkaar passen. Besprenkel een geopende avocado altijd met citroen, dan behoudt hij zijn groene kleur.

Om deze salade wat pit mee te geven kan je een fijngesneden Spaans pepertje toevoegen. Ik heb ervoor gekozen om een cress te gebruiken, de Shiso purple cress, die er misschien uitziet als een rode basilicum, maar de smaak van komijn heeft. Cress is tegenwoordig ook gewoon in de meeste supermarkten te koop en kan je gerecht een subtiele extra smaak meegeven. Shiso cress gebruik ik trouwens ook graag in een vissoep en past ook goed op een gewone boterham met een wat pittige belegen kaas.

Mango-avocado salade met Shiso purple cress

Salade[1] voor 2 personen:

Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit ook in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes avocado met citroensap. Hussel de mango en avocado door elkaar, besprenkel nogmaals met citroensap. Strooi de cress erover en maak de salade af met vers gemalen peper, zeezout en wat druppels olijfolie.

Eet lekker!

Links in dit recept:
  1. Salade: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/salade/
  2. mango: https://lekkertafelen.nl/special/mango/
  3. avocado: https://lekkertafelen.nl/special/avocado/