Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten – Een salade doet het in de zomer altijd goed, deze mediterraanse maaltijd salade is rijkelijk gevuld met gegrilde kipfilet gedroogde tomaten en gegrilde paprika. Met een glaasje wijn erbij en een beetje fantasie proef je de zon.

zongedroogde tomaatjesHet is erg lekker om de tomaatjes zelf te drogen. Een recept daarvoor vind je hier. In dit recept zijn gedroogde tomaten gebruikt die ik van mijn vakantie uit Turkije heb meegebracht. Ze hebben een nachtje in water in de koelkast gestaan om ze wat zachter te maken. Maar tomaten op olie zijn ook geschikt voor dit recept. De paprika is gegrilde paprika uit een pot omdat deze net dat zuurtje bevat wat deze salade nodig heeft.

Pasta is een favoriet ingrediënt in maaltijd salades, het is lekker en makkelijk klaar te maken. De vorm en de kwaliteit van de pasta is erg belangrijk. Wanneer je van die slappe elleboogjes kookt krijg je een papperige salade. Een stevige pasta die een beetje grof van structuur is het lekkerste in een salade. Een salade laat vaak wat vocht los en deze wordt weer opgenomen door de pasta, als deze dan te gaar gekookt is krijg je een kleffe salade. Dus het is zaak er op te letten dat je de pasta niet te gaar kookt en direct koud spoelt.

Tip: Deze kipfilet is ook super op een hard broodje met wat ijsbergsla en een lekkere mayonaise.
Mediterrane maaltijdsalade ingrediënten

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

  • 2 halve kipfilets +/- 400 gram
  • 200 gegrilde paprika uit de pot
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 100 gram rucola
  • ½ komkommer
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 3 lente uitjes
  • 300 gram pasta
  • 3 augurkjes
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • olijfolie
  • picadillo kruiden [jonnie boer] of cajun kruiden

Zet de tomaten een nachtje van tevoren in water om ze te laten wellen, je kan eventueel ook semi gedroogde tomaten nemen of gedroogde tomaten op olie.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet m af en spoel deze koud.

Snij de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt. Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid deze naar smaak. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan. Snij de komkommer,gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente ui in ringetjes. Doe deze in een grote kom zodat je straks luchtig kan mengen. Snij de sjalot en de augurk fijn en maak er met de mayonaise, yoghurt, mosterd, en een theelepeltje kruiden een sausje van. Snij de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart. Snij de rest nog eenmaal doormidden en meng alles op de reepjes kipfilet na luchtig door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en werk af met reepjes kipfilet en eventueel wat achtergehouden lente ui en tomaat.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.