Oosterse komkommersalade – Komkommer is lekker bij alle oosterse gerechten zoals bami, saté of een rijstgerecht. Een komkommersalade maakt een gerecht helemaal af.
Komkommer als bijgerecht
Je kunt een komkommer in stukken snijden en bij de maaltijd opeten, maar het is toch veel leuker en vooral lekkerder om er een klein beetje moeite voor te doen. Maak nu eens een oosterse komkommersalade in plaats van de gewone plakjes komkommer. De komkommersalade is behalve erg lekker ook nog eens snel. De mooie linten krijg je door de komkommer te schaven met een goede kaasschaaf. Werk zoveel mogelijk om de pitten heen. Draai de komkommer steeds een kwartslag als je bij de pitten bent.
Dress it!
Dressing is een stukje aankleding. De dressing geeft balans aan een salade. De dressing van de oosterse komkommersalade is dan ook gebaseerd op de smaken van de oosterse keuken. Door gebruik van ketjap en sweet chilisaus krijgt de komkommer een echt oosters accent. De krokante pinda’s maken het helemaal af.
Oosterse komkommersalade is heerlijk bij saté
Maak de oosterse komkommersalade eens bij je frietje of stokbroodje met saté. Serveer er eventueel nog wat atjar of zoetzuur van witte kool als bijgerecht bij en je verandert een snackmaaltijd in een volwaardige maaltijd met een explosie aan smaken.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
oosterse komkommersalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 eetlepels zoute ketjap
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 25 gram pinda's
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je oosterse komkommersalade
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in heel dunne plakken en doe ze in een grote schaal. Zet de komkommerlinten koud weg.
Hak de pinda’s heel fijn.
Roer de azijn, ketjap en sweet chilisaus in een kommetje door elkaar.
Om de komkommer knapperig te houden meng je de oosterse dressing vlak voor het serveren door de komkommerlinten. Bestrooi de oosterse komkommersalade met de pinda’s en serveer direct.
Tafel lekker !!