• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

door Connie Derks
in Salade
0
0
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas – Een kleurrijke salade met verrassende smaken. Orzo is nog niet heel erg bekend. Deze pasta lijkt een beetje op rijst. Deze “mini” pasta is heel geschikt om in salades te verwerken. Koop de orzo bij een Turkse winkel maar de beter gesorteerde supermarkt heeft het mogelijk ook.

Misschien vroeg je je bij het zien van de foto al af hoe de orzo zo roze komt. De orzo wordt in dit recept gekookt in het sap van de bietjes. Daarna wordt de pasta een hele nacht gemarineerd in een heerlijk frisse marinade met stukjes biet. Je hoeft de verschillende onderdelen dan op het moment van serveren alleen nog samen te voegen. De sinaasappel moet je er echt nog niet bij doen. Deze verkleurt dan en dat ziet er erg onaantrekkelijk uit.

Bietjes koken

De bietjes schil je het beste na het koken omdat deze anders gaan bloeden. Hoe lang de bietjes moeten koken hangt af van verschillende factoren. Zijn het zomer of winter bieten, de zomerbieten zijn in 20 tot 30 minuten gaar, de winterbieten daarentegen koken wel 1 ½ tot 2 uur. En natuurlijk heeft de grootte van de bieten ook met de kooktijd te maken. Een biet is gaar als je er met een mes vrij makkelijk een snee in kan maken. Kook ze echter niet te gaar.

Voorgerecht, lunch of op een buffet

In porties serveren of gezellig in een grote schaal op een buffet? Het kan allebei. Neem bij een grote schaal in plaats van de gegratineerde geitenkaas dan van die leuke kleine bolletjes, deze verdelen zich beter zodat iedereen geitenkaas heeft.

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram orzo
  • 400 gram gekookte rode biet
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels rode balsamico azijn
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • peper, zout
  • honing
  • bakje geitenkaas naturel
  • handje cashewnoten
  • lente-ui
  • gemengde sla naar wens
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze van dit recept

Orzo salade met rode biet en geitenkaas maak je zo:

Snij de rode biet in kleine blokjes en doe deze in een pannetje met ongeveer een halve liter water. Haal de bietjes uit het water en doe ze in een zeef. Breng het nu roze water met een beetje zout aan de kook en kook de Orzo volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel koud. Doe de bietjes samen met de Orzo in een afsluitbare kom. Snij een rode ui zeer fijn en doe deze bij de bietjes. Voeg er ook de balsamico en de rasp en sap van 1 sinaasappel en een theelepeltje honing aan toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet een nachtje in de koelkast. De Orzo zal nu alle marinade opnemen en zo een heerlijke smaak krijgen en bovendien ook nog eens prachtig roze worden.

Snij de schil van een sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snij de partjes eenmaal middendoor. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Schep de salade even door en proef, voeg er eventueel een beetje honing, balsamico, peper of zout aan toe. Doe de gemengde sla in een kom en schep om met een beetje olijfolie en een drupje balsamico. Schep de sla nu in schaaltjes op borden. Verdeel de lente-ui en de sinaasappel door de bietjes en verdeel deze over de sla. Verdeel de cashewnoten erover en druppel er voorzichtig een paar druppels honing over. Leg de geitenkaasjes op een bord en doe ook hier een klein beetje honing op. Als je een brûlée brander hebt, brandt dan kort de geitenkaasjes tot ze beginnen te verkleuren. Dit is lekker, maar niet noodzakelijk. Verdeel de kaas over de schaaltjes en verdeel er nog wat grof zeezout en verse zwarte peper over. Serveer de salade koud of lauw.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Rode bietjesKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

groene salade met ananasdressing
Salade

Groene salade met ananasdressing

Wittekoolsalade met Leidse kaas
Salade

Wittekoolsalade met Leidse kaas

Gerookte forelsalade
Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Opgemaakte huzarensalade
Bijgerecht

Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!

salade peer en geitenkaas
Salade

Salade met peer en geitenkaas

Verse krabsalade
Salade

Krabsalade; met echte krab!

Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Salade

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen