• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

door Connie Derks
in Salade
0
0
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas – Een kleurrijke salade met verrassende smaken. Orzo is nog niet heel erg bekend. Deze pasta lijkt een beetje op rijst. Deze “mini” pasta is heel geschikt om in salades te verwerken. Koop de orzo bij een Turkse winkel maar de beter gesorteerde supermarkt heeft het mogelijk ook.

Misschien vroeg je je bij het zien van de foto al af hoe de orzo zo roze komt. De orzo wordt in dit recept gekookt in het sap van de bietjes. Daarna wordt de pasta een hele nacht gemarineerd in een heerlijk frisse marinade met stukjes biet. Je hoeft de verschillende onderdelen dan op het moment van serveren alleen nog samen te voegen. De sinaasappel moet je er echt nog niet bij doen. Deze verkleurt dan en dat ziet er erg onaantrekkelijk uit.

Bietjes koken

De bietjes schil je het beste na het koken omdat deze anders gaan bloeden. Hoe lang de bietjes moeten koken hangt af van verschillende factoren. Zijn het zomer of winter bieten, de zomerbieten zijn in 20 tot 30 minuten gaar, de winterbieten daarentegen koken wel 1 ½ tot 2 uur. En natuurlijk heeft de grootte van de bieten ook met de kooktijd te maken. Een biet is gaar als je er met een mes vrij makkelijk een snee in kan maken. Kook ze echter niet te gaar.

Voorgerecht, lunch of op een buffet

In porties serveren of gezellig in een grote schaal op een buffet? Het kan allebei. Neem bij een grote schaal in plaats van de gegratineerde geitenkaas dan van die leuke kleine bolletjes, deze verdelen zich beter zodat iedereen geitenkaas heeft.

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram orzo
  • 400 gram gekookte rode biet
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels rode balsamico azijn
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • peper, zout
  • honing
  • bakje geitenkaas naturel
  • handje cashewnoten
  • lente-ui
  • gemengde sla naar wens
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze van dit recept

Orzo salade met rode biet en geitenkaas maak je zo:

Snij de rode biet in kleine blokjes en doe deze in een pannetje met ongeveer een halve liter water. Haal de bietjes uit het water en doe ze in een zeef. Breng het nu roze water met een beetje zout aan de kook en kook de Orzo volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel koud. Doe de bietjes samen met de Orzo in een afsluitbare kom. Snij een rode ui zeer fijn en doe deze bij de bietjes. Voeg er ook de balsamico en de rasp en sap van 1 sinaasappel en een theelepeltje honing aan toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet een nachtje in de koelkast. De Orzo zal nu alle marinade opnemen en zo een heerlijke smaak krijgen en bovendien ook nog eens prachtig roze worden.

Snij de schil van een sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snij de partjes eenmaal middendoor. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Schep de salade even door en proef, voeg er eventueel een beetje honing, balsamico, peper of zout aan toe. Doe de gemengde sla in een kom en schep om met een beetje olijfolie en een drupje balsamico. Schep de sla nu in schaaltjes op borden. Verdeel de lente-ui en de sinaasappel door de bietjes en verdeel deze over de sla. Verdeel de cashewnoten erover en druppel er voorzichtig een paar druppels honing over. Leg de geitenkaasjes op een bord en doe ook hier een klein beetje honing op. Wanneer je een brulee brander hebt brandt dan kort de geitenkaasjes tot ze beginnen te verkleuren. Dit is lekker maar niet noodzakelijk. Verdeel de kaas over de schaaltjes en verdeel er nog wat grof zeezout en verse zwarte peper over. Serveer de salade koud of lauw.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Rode bietjesKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Salade

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

salade met verse abrikozen
Salade

Lichte zomerse salade met verse abrikozen

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing
Salade

Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing

verse fruitsalade met de smaken van pina colada-min
Salade

Verse fruitsalade met ananas

Groene Salade
Salade

Groene salade met doperwten; Puur natuur

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen