• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

door Connie Derks
in Salade
0
0
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas – Een kleurrijke salade met verrassende smaken. Orzo is nog niet heel erg bekend. Het is een pasta die het uiterlijk van rijst heeft. Het voordeel hiervan is dat je deze perfect in salades kunt gebruiken omdat het niet zulke grote stukken zijn. Koop de Orzo bij een Turkse winkel maar de beter gesorteerde supermarkt hem mogelijk ook.

Hoe komt de Orzo zo roze zal je denken. Nou dat komt doordat deze in het opgevangen sap van de bietjes gekookt heeft. Daarna komt hij in een heerlijk frisse marinade met stukjes biet waar hij een nachtje in mag trekken zodat je op het moment van serveren alles maar hoeft samen te stellen. Ga niet de sinaasappel al bij de Orzo doen want dat geeft een heel vreemd aanzien.

Bietjes koken

De bietjes schil je het beste na het koken omdat deze anders gaan bloeden. Hoe lang de bietjes moeten koken hangt af van verschillende factoren. Zijn het zomer of winter bieten, de zomerbieten zijn in 20 tot 30 minuten gaar, de winterbieten daarentegen koken wel 1 ½ tot 2 uur. En natuurlijk heeft de grootte van de biet ook met de kooktijd te maken. Een biet is gaar als je er met een mes vrij makkelijk een snee in kan maken. Kook ze echter niet te gaar.

Voorgerecht, lunch of op een buffet

In porties serveren of gezellig in een grote schaal op een buffet het kan allebei. Neem bij een grote schaal in plaats van de gegratineerde geitenkaas dan van die leuke kleine bolletjes, deze verdelen zich beter zodat iedereen geitenkaas heeft.

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram orzo
  • 400 gram gekookte rode biet
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels rode balsamico azijn
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • peper, zout
  • honing
  • bakje geitenkaas naturel
  • handje cashewnoten
  • lente-ui
  • gemengde sla naar wens
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze van dit recept

Orzo salade met rode biet en geitenkaas maak je zo:

Snij de rode biet in kleine blokjes en doe deze in een pannetje met ongeveer een halve liter water. Haal de bietjes uit het water en doe ze in een zeef. Breng het nu roze water met een beetje zout aan de kook en kook de Orzo volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel koud. Doe de bietjes samen met de Orzo in een afsluitbare kom. Snij een rode ui zeer fijn en doe deze bij de bietjes. Voeg er ook de balsamico en de rasp en sap van 1 sinaasappel en een theelepeltje honing aan toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet een nachtje in de koelkast. De Orzo zal nu alle marinade opnemen en zo een heerlijke smaak krijgen en bovendien ook nog eens prachtig roze worden.

Snij de schil van een sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snij de partjes eenmaal middendoor. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Schep de salade even door en proef, voeg er eventueel een beetje honing, balsamico, peper of zout aan toe. Doe de gemengde sla in een kom en schep om met een beetje olijfolie en een drupje balsamico. Schep de sla nu in schaaltjes op borden. Verdeel de lente-ui en de sinaasappel door de bietjes en verdeel deze over de sla. Verdeel de cashewnoten erover en druppel er voorzichtig een paar druppels honing over. Leg de geitenkaasjes op een bord en doe ook hier een klein beetje honing op. Wanneer je een brulee brander hebt brandt dan kort de geitenkaasjes tot ze beginnen te verkleuren. Dit is lekker maar niet noodzakelijk. Verdeel de kaas over de schaaltjes en verdeel er nog wat grof zeezout en verse zwarte peper over. Serveer de salade koud of lauw.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - Rode bietjesKaas - Geitenkaas
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert
Visgerechten

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert

Geroosterde bietensoep met geitenkaas
Soep

Geroosterde bietensoep met geitenkaas

Zoetzure rode bietjes
Bijgerecht

Zoetzure rode bietjes, kleur op tafel in de winter

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen