Paksoisalade met kip – Bij een salade denkt iedereen direct aan een bladsalade. Gewoon een krop sla met een dressing en wat extra ingrediënten. Maar paksoi bedenk je waarschijnlijk niet. Met dit recept ga je een salade van paksoi maken. Met zo’n salade zet je echt iets unieks op tafel. Een paksoisalade is echt jouw recept. Gecombineerd met andere verse groenten als taugé en rode peper, maar ook pinda’s en kokosmelk, maak je er echt jouw unieke maaltijd van.
Een makkelijk recept voor paksoisalade met kip
Wat is er nu lekkerder dan een frisse en knapperige salade? Een paksoisalade met taugé, kip en pinda’s is zo’n salade, die je, als je die eenmaal hebt gegeten, ongetwijfeld vaker op tafel gaat zetten. De kip is gemarineerd in heerlijk hartige zwarte bonensaus, de taugé en de pinda’s zorgen voor de bite in het geheel. Dit is een heerlijke maaltijdsalade, voor de lunch, maar zeker ook geschikt als diner. Behalve dat is de paksoisalade, door het Aziatische tintje, ook een heerlijk bijgerecht, bij een oosterse maaltijd, maar zeker ook als onderdeel van een rijsttafel of een buffet.
Met zelfgemaakte recepten kun je altijd variëren
Paksoisalade met kip is een salade waarmee je geweldig kunt variëren. Je kunt extra groenten toevoegen, denk aan reepjes paprika, roosjes geblancheerde broccoli of bloemkool. Ook babymaïs past er prima in. Wil je een complete verandering, vervang dan de paksoi door Chinese kool. Dan heb je dus geen paksoisalade meer maar Chinese koolsalade.
Liever geen pinda’s in de dressing of de salade? Je kunt ook heel goed een dressing met chilisaus gebruiken. De pinda’s in de salade kun je eventueel vervangen door cashewnoten.
De paksoisalade met kip van tevoren klaarmaken? Dat kan, maar houd de pinda’s en de kip nog even apart en voeg die toe als je gaat eten. Dan blijft de taugé en de paksoi knapperig en de pinda’s worden niet zacht.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Paksoisalade met kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 struiken paksoi
- 100 gram taugé
- 1 rode ui
- 1 rode chilipeper, in ringen
- 2 kipfilets
- zwarte bonensaus (potje)
- 100 gram pinda's
- 6 eetlepels pindakaas
- 150 ml kokosmelk
- 2 eetlepels ahornsiroop
- sap van 1 limoen
- 2 theelepels srirachasaus
- 2 theelepels sesamolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je paksoisalade met kip:
Smeer de kipfilet in met zwarte bonensaus. Grill de kipfilet in de oven, de airfryer of de grillpan. Laat afkoelen en snijd in (halve)plakjes.
Doe de kokosmelk, de pindakaas, de ahornsiroop, het limoensap, de sriracha saus en de sesamolie in een kom en klop er een dressing van.
Was de paksoi, laat even uitlekken en snijd het witte gedeelte in smalle boogjes en het blad in reepjes. Spoel de taugé in een vergiet onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de chilipeper in ringen.
Doe de paksoi en de taugé in een slakom en meng ze door elkaar. Snij de ui in dunne halve ringen en voeg toe. Schep de pinda’s en de kipfilet door de paksoisalade.
Serveer de paksoisalade met kip direct, geef de dressing er apart bij. Lekker bij een oosterse maaltijd of een rijsttafel, maar ook als maaltijdsalade.
Tafel lekker !!