Paprikasalade – Ben je een liefhebber bent van verse en gezonde voeding, of iemand die graag een beetje experimenteert in de keuken? Of ben je gewoon op zoek naar een recept voor een lekker fris bijgerecht voor de zomer? Paprikasalade is altijd een goede keuze. Met zijn levendige kleuren, knapperige textuur en frisse smaak is paprikasalade een lust voor het oog. En met paprika in al die kleurtjes en het Mediterrane tintje zet je natuurlijk op een heel makkelijk een zomers recept op tafel. De salade is lekker bij vrijwel alles, en is helemaal vegan. Geen vlees, geen kaas en geen zuivel. Gewoon lekker veel verse groente! De paprikasalade is snel en makkelijk te maken en staat binnen een kwartiertje op tafel. En dat is wat je wilt in de zomer, makkelijk, vers, gezond en smakelijk!
De lekkerste tips voor het maken van paprikasalade
Je maakt van de paprikasalade makkelijk een maaltijdsalade door er wat gekookte kikkererwten of andere peulvruchten en wat feta, geitenkaas of een andere verse kaas aan toe te voegen. Ook wat tonijn past prima in de salade. Leef je uit, pas het recept aan en combineer de salade met de verse ingrediënten die jij lekker vindt.
Gebruik ook eens zoete puntpaprika’s in plaats van gewone paprika’s voor dit recept. Die zijn net een beetje zachter en wat zoeter van smaak. Daarmee kun je de salade net weer een beetje anders maken.
Serveer de paprikasalade met een makkelijk te maken vinaigrette van bijvoorbeeld 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn, een theelepeltje honing, een beetje mosterd en wat zout en peper. Je kunt er natuurlijk ook een andere dressing bij maken.
Dit is een salade die het ook bijzonder goed zal doen als bijgerecht bij een barbecue of op een buffet. Je tafelgenoten zullen hem heerlijk vinden, dus jij gaat dit recept zeker vaker maken!
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Paprikasalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 paprika's in verschillende kleuren
- 1 rode ui
- 12 zwarte olijven
- 100 gram halfdroge tomaatjes op olie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je paprikasalade:
Was de paprika’s, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes, ook wel julienne genoemd.
Verwijder de schil van de rode ui en snijd hem in heel dunne, halve ringen.
Doe de paprika en de uien met de oregano bij elkaar in een slakom en meng ze door elkaar. Schep vervolgens voorzichtig de halfdroge tomaatjes en de olijven door de paprikasalade.
Maak de paprikasalade aan met een vinaigrette of een andere dressing en serveer hem direct.
Tafel lekker !!