Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pastasalade Caprese; voor een verrukkelijke pastasalade

Met het trio tomaat-mozzarella-basilicum kun je veel kanten uit. Probeer eens deze heerlijke en eenvoudige pastasalade Caprese. Vlug klaar en vlug op!

0 1.295

Pastasalade Caprese; voor een verrukkelijke pastasalade – Insalata Caprese is een overbekend voorgerecht, of eigenlijk een salade uit Italië. Leuk om te weten is dat Italianen het ook wel hebben over de Insalata Tricolore. De trots op hun driekleurige vlag komt dan ook helemaal tot uiting in deze eenvoudige salade van mozzarella, tomaat en basilicum. Meer weten over de Salade Caprese? Klik hier.

Caprese varianten

De Insalata Caprese wordt op vele manieren op tafel gepresenteerd. Het is populair op een bordje, maar ook in een glaasje, op een prikkertje op de borrelplank, en vandaag besloot ik een pastasalade Caprese met deze driekleur te maken. Ook daar zijn al talloze voorbeelden van maar ik denk jullie toch te kunnen verrassen met mijn eigen recept.

Balsamico

Deze salade vraagt om een echte Balsamico. Balsamico is in Italië wat voor ons de Goudse kaas is. Een product dat met passie en trots gemaakt wordt. Kortom in onderstaande pastasalade zie en voel je de trots van de Italiaanse mama’s. Vandaag gepresenteerd door een Hollandse papa.

Wil je meer weten over de echte balsamico, lees dit artikel!


Pastasalade Caprese

Pastasalade voor 4 personen

  • 300 gram farfalle pasta
  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 300 gram mozzarella balletjes ( kies liefst voor buffelmozzarella)
  • 1/2 ui
  • Een flink stuk van de basilicumplant uit je vensterbank
  • zout, peper
  • suiker
  • 6 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 6 eetlepels goede balsamico azijn

Breng een pan met royaal water aan de kook. Voeg wat zout toe en laat de pasta in 10 minuten beetgaar koken. Doe de pasta dan over in een vergiet, laat flink schrikken onder de koude kraan en laat staan.
Pel en snipper een halve ui, meng met de olijfolie en de balsamico azijn. Breng de dressing op smaak met zout, peper en suiker.
Halveer de cherry-tomaatjes en meng deze samen met wat basilicum en de mozzarella balletjes door de pasta. Giet de dressing erover, proef en breng waar nodig nog wat smaak aan.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer