Pastasalade met meloen – Meloen is te lekker om alleen als tussendoortje te eten. Maak er ook eens deze pastasalade mee.
In de salade
Meloen wordt vaak als fruit snack gezien, soms komt het op tafel met gerookte ham, of als je geluk hebt in een smoothie, maar dan is het toch wel een beetje klaar. Maar er kan meer met meloen. Gebruik dit fruit ook in een hartige versie zoals deze pastasalade met meloen. Heerlijk op een zomerse dag vooraf te maken zodat je deze ’s avonds alleen maar uit de koelkast hoeft te pakken.
Goed gevuld
Er zijn vele soorten meloenen, voor deze salade gebruiken we honingmeloen. Deze meloen is ovaal en fel geel van kleur met een stevig zoet vruchtvlees en ja hij gaat helemaal in de salade samen met komkommer, radijs en kerstomaatjes. Als kruiden gebruiken we dille die er perfect bij past met zijn frisse smaak.
Makkelijk vooraf te bereiden
Pastasalade met meloen en een heerlijke dressing
Voor deze salade gebruiken we ontbijtspek die we zachtjes uitbakken in een beetje olijfolie. Het spek leggen we op keukenpapier om af te koelen. De olie en het spekvet in de pan gaan we gebruiken om een heerlijke dressing om de pastasalade te maken. Dus niet weggooien er zit lekker veel smaak in die we aanvullen met wat zachte azijn en honing.
Heerlijk bij de BBQ of als lichte maaltijd op een warme dag.
Soorten meloenen; inclusief tips & recepten
Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.
Pastasalade met meloen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram pasta naar keuze
- 1 honingmeloen
- een halve komkommer
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram kerstomaatjes
- 6 radijsjes
- 150 gram ontbijtspek
- 4 takjes dille
- 2 lente-ui
- 200 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appel of witte balsamico azijn
- 1 eetlepel honing
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastasalade met meloen:
Kook de pasta in water met zout volgens de verpakking. Giet de pasta af en spoel koud met ruim water en laat in een vergiet staan tot nodig. Pluk de pluisjes van de takjes dille en snij deze grof. Doe in een kommetje en zet koel weg. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en bak daar op een zacht vuur de helft van de plakjes ontbijtspek in uit. Haal uit de pan en leg de plakjes spek op een stukje keukenpapier. Bak nu de rest van het spek op dezelfde manier.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en dan in reepjes, de radijsjes in plakjes. De bleekselderij in reepjes en de lente-ui in ringetjes. Doe de gesneden groente in een ruime kom. Snij de meloen doormidden en haal de pitjes eruit. Snij de meloen in parten en verwijder de schil. Snij de parten in stukjes en doe bij de groente in de kom. Snij het spek in niet al te kleine stukken en zet opzij.
Maak nu de dressing. Schenk de resterende olie in een kommetje en voeg er de azijn en honing aan toe. Voeg er royaal peper en een beetje zout aan toe. Ontbijtspek is al zout hou daar rekening mee. Doe de dressing en de pasta bij de groente en meng alles goed door elkaar. Proef of het goed op smaak is. Wil je de salade direct gebruiken voeg er dan nu de dille en ontbijtspek aan toe. Wil je de salade later eten zet alles dan koel weg en hou het ontbijtspek, de dille en de rucola apart.
Serveer de pastasalade met meloen in een grote kom of op een bord. Doe eerst een flinke laag rucola op de bodem. Hussel het spek door de salade en proef nogmaals of er eventueel nog iets azijn, zout of peper bij mag. Breng de salade op smaak en verdeel over de rucola.
Tafel lekker !!