Pastasalade met verse zalm – Een heerlijke en kleurrijke maaltijdsalade, boordevol verse ingrediënten.
Ga voor smaak en neem verse zalm, in plaats van zalm uit blik
Een pastasalade is zeker in de zomer een welkome afwisseling op het menu. Pastasalades waarin vis verwerkt wordt, worden vaak gemaakt met vis uit blik. De blikjes rondvis zoals zalm en tonijn zijn makkelijk om in een salade te verwerken dat klopt. Maar wil je een echt lekkere pastasalade? Neem dan heel even een klein beetje meer moeite en bak even een stukje verse zalm. Dit is niet alleen veel smakelijker, het ziet er ook nog eens veel lekkerder uit, omdat vers gebakken vis beter zijn vorm behoudt.
Maak een pastasalade met echt verse ingrediënten
Als je een pastasalade met verse zalm maakt, kun je er van alles in verwerken. Natuurlijk heb je verse zalm nodig. Het maakt niet zoveel uit welke groenten je er in verwerkt, zolang je maar kiest voor de verse en knapperige soorten. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, komkommer, bleekselderij, paprika, radijsjes, lente-ui, avocado, rode ui, of appel of geraspte wortel. Het hoeft niet allemaal, kijk wat je eventueel nog hebt liggen en haal er nog iets bij. Denk aan de kleur, want ook je ogen eten mee. Snijd alles voor je pastasalade met verse zalm in niet al te kleine stukjes en van gelijk formaat. Dat eet makkelijker en de smaken worden zo beter verdeeld. Het is extra lekker om er ook augurken of zilveruitjes in te verwerken voor het frisse zuurtje. Wat verse kruiden erbij? Kies voor verse dille, bieslook en peterselie. Die combineren erg lekker bij visgerechten.
Neem voor een pastasalade met zalm een kleinere soort pastasoort
Welke pasta neem je voor een salade
Pasta is er in heel veel soorten en maten. Zo heb je verse en gedroogde pasta. Verse pasta is erg lekker voor warme pastagerechten, maar voor een salade minder geschikt. Koop hiervoor liever gedroogde pasta. Er zijn kleinere soorten gedroogde pasta te koop zoals de kleinere maat fusilli die je voor de pastasalade met verse zalm gebruikt. Omdat de maat hiervan kleiner is, wordt de vulling ook beter verdeeld en heb je in een hap meerdere ingrediënten.
Kook de pasta voor een pastasalade niet gaar maar beetgaar
Als je pasta kookt voor de pastasalade met verse zalm, kook die dan zeker niet te gaar. De pasta wordt gemengd met verschillende verse ingrediënten en een saus. Dit zet je koel weg om de smaken in te laten trekken en de salade lekker koel te kunnen serveren. Dat intrekken kun je voor de saus letterlijk nemen, die trekt namelijk in de pasta, wat de pasta veel meer smaak geeft en nog iets zachter maakt.
Laat de saus even in de pastasalade trekken!
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Pastasalade met verse zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram mini fusilli
- 350 gram verse zalmfilet
- 250 gram kerstomaatjes
- 1/2 komkommer
- 1/2 paprika geel of rood
- 3 stengels bleekselderij
- 3 augurken
- 3 lente-ui
- 3 takjes verse dille
- 150 gram mayonaise
- 150 gram zure room
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastasalade met verse zalm:
Laat de zalm een kwartier op kamertemperatuur komen.
Kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking en spoel ze koud. Zet opzij om uit te lekken.
Bestrooi de zalm met zout en peper en bak die in een koekenpan ,met een klein beetje olie aan beide zijden, op een matig vuur 3 tot 4 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Snijd kerstomaatjes in kwarten, de lente-ui in ringen en de rest van de groenten in ongeveer gelijke stukjes.
Hak de dille grof.
Meng de mayonaise, zure room, mosterd en tomatenketchup in een grote kom. Breng op smaak met nog een beetje zout en peper.
Voeg er de pasta en 3/4 van de gesneden groenten aan toe en meng goed door.
Maak nu met 2 vorken lekker grove vlokken van de zalmfilets. Verdeel de helft ervan door de salade en zet afgedekt minimaal 1 uur koud weg. Zet ook de resterende groenten en de zalm samen in een bakje in de koelkast tot gebruik.
Meng de salade nogmaals door en proef of er eventueel nog zout, peper of mayonaise bij mag.
Neem een mooi groot bord of schaal en schep er de pastasalade met zalm in. Bestrooi met de resterende zalm en groenten en geniet.
Tafel lekker !!
Wat een verrukkelijke pastasalade ik had er ipv bleekselderij fijngesneden venkel bij gedaan en uiteraard de tomaatjes zilveruitjes boontjes en augurken.
Deze ga ik zeker vaker maken vooral ook omdat met verse zalm het zoveel lekkerder smaakt.
Fijn dat de pastasalade met verse zalm zo goed in de smaak valt. Verse zalm is echt zo veel lekkerder dan zalm uit blik. Goed idee trouwens die venkel, lijkt me erg lekker.