Raapsteeltjes salade met graskaas – Raapsteeltjes eet je in het voorjaar en in de zomer. Vanaf maart zijn de raapsteeltjes verkrijgbaar, soms zelfs al in februari. Deze raapsteeltjes worden dan uiteraard in de kas geteeld. Heb je nog nooit raapsteeltjes gegeten? Bedenk dan de structuur van vers andijvieblad. Je snapt het al, ze lenen zich voor stamppotten, maar ook voor een salade. En vanwege het seizoen gebruiken we graskaas in deze raapsteeltjes salade. Wil je deze raapsteeltjes salade voor de maand mei (graskaas maand) maken? Gebruik dan als alternatief gewoon jonge boerenkaas of een kaas die jij lekker vindt.
Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer
Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Raapsteeltjes salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram raapsteeltjes
- 100 gram graskaas
- ½ mango
- 2 eetlepels vruchten azijn of sinaasappelsap
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram pijnboompitjes
- 50 gram wortel
Bereidingswijze van dit recept
Een raapsteeltjes salade met graskaas maak je zo:
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan om het maximale uit de smaak te halen. Schil de mango en snij fijne reepjes van het vruchtvlees. Vang wanneer de mango erg rijp is het sap op in een schaal. Snij ook de kaas in reepjes en rasp de wortel grof. Doe de kaas, wortel en mango in de schaal en doe er de vruchtenazijn en de olie bij. Voeg naar wens een beetje peper en zout toe. Roer goed door. Snij de gewassen raapsteeltjes 1 of 2 keer door en schep ze er pas vlak voor het serveren doorheen. Bestrooi de raapsteeltjes salade met graskaas nog met wat pijnboompitjes en serveer direct.
Tafel lekker !!