Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Raapsteeltjes salade met graskaas

In het graskaas seizoen zijn er volop raapsteeltjes verkrijgbaar. De link naar een mooie en verse raapsteeltjes salade is dan natuurlijk snel gelegd.

0 583

Raapsteeltjes salade met graskaas – Raapsteeltjes eet je in het voorjaar en in de zomer. Vanaf maart zijn de raapsteeltjes verkrijgbaar, soms zelfs al in februari. Deze raapsteeltjes worden dan uiteraard in de kas geteeld. Heb je nog nooit raapsteeltjes gegeten? Bedenk dan de structuur van vers andijvieblad. Je snapt het al, ze lenen zich voor stamppotten, maar ook voor een salade. En vanwege het seizoen gebruiken we graskaas in deze raapsteeltjes salade. Wil je deze raapsteeltjes salade voor de maand mei (graskaas maand) maken? Gebruik dan als alternatief gewoon jonge boerenkaas of een kaas die jij lekker vindt.

Raapsteeltjes salade

Salade voor 4 personen

  • 200 gram raapsteeltjes
  • 100 gram graskaas
  • ½ mango
  • 2 eetlepels vruchten azijn of sinaasappelsap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 50 gram wortel

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan om het maximale uit de smaak te halen.  Schil de mango en snij fijne reepjes van het vruchtvlees. Vang wanneer de mango erg rijp is het sap op in een schaal. Snij ook de kaas in reepjes en rasp de wortel grof. Doe de kaas, wortel en mango in de schaal en doe er de vruchtenazijn en de olie bij. Voeg naar wens een beetje peper en zout toe. Roer goed door. Snij de gewassen raapsteeltjes 1 of 2 keer door en schep deze er pas vlak voor het serveren doorheen. Bestrooi de salade van raapsteeltjes met graskaas met pijnboompitjes en serveer direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer