Raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien – Raapsteeltjes horen tot een van de eerste voorjaarsgroenten. Het zijn de jonge blaadjes van verschillende soorten knolgroenten of kolen. Denk hierbij aan meirapen, Chinese kool en koolraap. Fris en knapperig, dus heel geschikt om te verwerken in een salade. Samen met de aardbeien maken ze de smaken van de lente. De oude komijnekaas geeft de hartige noot aan het geheel. Je kunt deze oude komijnekaas gerust vervangen door jonge komijnekaas, of een heel andere kaassoort als je dat lekkerder vindt.
Nog nooit raapstelen gegeten? Ga dan eens naar de groenteboer of de markt en kijk of je ze kunt vinden. Misschien moet je even zoeken, maar dat is echt de moeite wel waard. Want met deze raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien zet je een heerlijke voorjaarstopper op tafel!
Misschien moet je even zoeken naar raapsteeltjes maar dat is echt de moeite wel waard.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 bosjes raapstelen ( ongeveer 300 gram )
- 50 gram rucola
- 250 gram aardbeien
- 2 bosuitjes
- 150 gram oude komijnekaas
- wat balsamico crème
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien:
Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en het grootste deel van de stelen. Snijd de blaadjes grof. Was ook de rucola. Laat deze samen met de raapstelen goed uitlekken in een vergiet.
Was de aardbeien, en verwijder het kroontje. Snijd grote exemplaren in tweeën of in vieren.
Was en snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verwijder de korst van de oude komijnekaas en snijd de kaas in kleine stukjes.
Meng in een grote slakom de raapsteeltjes, de rucola en de bosuitjes door elkaar. Schep dan voorzichtig de aardbeien en de komijnekaas door de salade.
Breng de salade op smaak met wat balsamicocrème. Deze balsamicocrème kun je eventueel vervangen door een vinaigrette van balsamicoazijn en wat olie.
Serveer de salade direct. Wil je de raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien van tevoren maken? Voeg dan de balsamicocrème pas toe als je gaat eten.
Tafel lekker !!