• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Ratatouille op een bedje van botersla

Een culinaire verrassing!

door Elise de Haan
in Salade
1
0
Ratatouille op een bedje van botersla

Ratatouille op een bedje van botersla – Er zijn maar weinig gerechten die de zintuigen zo prikkelen als de klassieke Franse ratatouille. Met zijn kleurrijke groenten en smaakvolle kruiden heeft dit gerecht de harten van velen veroverd. Maar wat als er een verrassende twist aan dit traditionele recept wordt geven? Kijk maar eens wat er met de ratatouille gebeurt wanneer het wordt geserveerd op een bedje van frisse, knapperige botersla. Die combinatie van smaken en texturen zorgt voor een ware culinaire belevenis. Bereid je maar voor op een ervaring van smaken die je zullen verrassen!

Ratatouille, de klassieker

Ratatouille, een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Provence, is een verrukkelijke combinatie van gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika en tomaat. Het is een iconisch gerecht uit de Mediterrane keuken en staat bekend om zijn eenvoudige, maar heerlijke smaak. De groenten worden langzaam gestoofd met een vleugje knoflook, verse kruiden en olijfolie. Het resultaat is een gerecht dat zowel voedzaam als smaakvol is. En de twist ‘ratatouille op een bedje van botersla’ maakt het gerecht nog specialer.

Botersla, de verrassing

En dan is de twist een bedje van botersla. Botersla, met zijn zachte, boterachtige bladeren, voegt een verfrissende en knapperige dimensie toe aan de ratatouille. Het biedt een mooi tegenwicht aan de gestoofde groenten en zorgt voor een verrukkelijke textuur. Het lichtzoete en sappige karakter van de sla versterkt ook de natuurlijke smaken van de groenten. Ratatouille op een bedje van botersla is dan ook een culinaire verrassing die je niet wilt missen.

Ratatouille op een bedje van botersla – tips

Je kunt de ratatouille op een bedje van botersla zover voorbereiden dat je voor het serveren alleen nog maar samen hoeft te voegen. Je maakt de ratatouille van tevoren, en warmt hem op als je wilt gaan eten.

Je kunt variëren in het gebruik van de groenten. Zo kun je spelen met de kleur. Verschillende kleuren paprika en tomaten maken van de ratatouille makkelijk een heel kleurrijk gerecht.

Kropsla

Kropsla; ook bekend als botersla

Zeg eens eerlijk, hoe vaak koop jij een krop gewone kropsla of botersla? Je weet wel, zo'n mooie, verse, lichtgroene krop sla. Doe jij dat?

Ratatouille op een bedje van botersla

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop botersla, gewassen, blaadjes los gehaald
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 paprika's, in verschillende kleuren, in reepjes
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 flinke ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1,5 eetlepel Provencaalse kruiden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  • Een stukje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ratatouille op een bedje van botersla:

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak hierin de ui glazig.

Voeg vervolgens de knoflook, de courgette, de aubergine, de paprika en de knoflook toe. Bak alles aan en voeg dan de tomatenpuree erbij. Bak die mee, zodat hij kan ontzuren. Doe ook de Provençaalse kruiden en het gerookt paprikapoeder erbij.

Laat de ratatouille zachtjes gaar stoven.

Als de groenten bijna gaar zijn voeg je de cherrytomaten toe en bak je ze nog even mee. Voeg eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de sla over de borden. Schep de ratatouille over de sla en schaaf er wat Parmezaanse kaas over. Serveer de ratatouille op een bedje van botersla direct.

Tafel lekker !!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen