Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rettich zoetzuur

Zet rettich ( is het al een vergeten groente? ) eens op zuur. De rettich krijgt dan een zoet pittige smaak die perfect past bij vlees of in een salade.

0 100

Rettich zoetzuur – Rettich is in bij ons niet zo heel erg bekend. In Duitsland echter wordt deze veel gegeten. Eigenlijk wel jammer want dit is een erg lekkere groente om als bijgerecht te serveren. Door de rettich op zoetzuur te zetten krijgt deze een zoet pittige smaak wat erg lekker is bij vlees of in een salade. Dit is dan ook een salade die zowel bij de BBQ als bij een broodje warm vlees of kaas goed past.

Wat is rettich

Rettich is familie van de radijs. Het is een grote witte wortel van soms wel 50 cm. De smaak is licht pittig en iets milder dan de radijsjes. Rettich kan worden gekookt en gestoofd maar wordt meestal rauw gegeten. Wanneer de rettich op zoetzuur staat zal deze net als bij radijsjes een zwavelachtige geur afgeven, dit is normaal en doet niets af aan de smaak. Rettich is net als wortels vrij goedkoop dus wat houdt je tegen om deze eens te proberen als je deze in de winkel ziet.

Rettich zoetzuur

  • 1 rettich
  • 150 gram azijn
  • 150 gram suiker
  • 300 gram water
  • 2 blaadjes laurier
  • Stukje steranijs

Doe de azijn, suiker, water en de kruiden in een pan en breng aan de kook. Roer even door zodat alle suiker gesmolten is. Zet opzij

Schil de rettich en rasp deze op een fijne rasp. Doe deze in een afsluitbare bak of glas. Giet er de lauwwarme azijnoplossing over en laat afkoelen. Zet in de koelkast. De rettich is het lekkerste na 24 uur. Rettich zoetzuur kan tot 2 weken in de koelkast bewaard worden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer