Reuzenbonen salade – Peulvruchten zijn heel gezond. Ook zijn ze een goede vleesvervanger. Peulvruchten zijn een bron van eiwitten, vezels en vitaminen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg lekker. Je zou ze echt wekelijks wel een of meerdere keren kunnen eten. In de soep, de chili, in gevulde paprika’s, noem het maar. Peulvruchten zijn gewoon heel veelzijdig!
Maak er bijvoorbeeld eens een maaltijdsalade met een Mediterraan tintje van. Daarvoor gebruik je reuzenbonen. Je kunt gedroogde reuzenbonen gebruiken, deze een nacht laten weken en dan koken. Wil je een snelle versie, neem dan reuzenbonen uit blik. Dan heb je heel snel een lekkere en gezonde salade. Voor de lunch, maar ook prima voor een picknick, of bij de barbecue.
Gedroogde reuzenbonen zijn te koop in Turkse, Griekse of Midden-Oosterse winkels. In blik vind je ze wel in de meeste supermarkten.
Wij gebruikten voor dit recept Coeur de Boeuf tomaten. Dit zijn Franse tomaten met een lekkere, frisse smaak. Ze zijn alleen in Nederland niet overal te koop. Je kunt ze vervangen door andere tomaten. Trostomaten of Pomodori tomaten zijn ook heel geschikt.
Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Reuzenbonen salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 700 gram gekookte reuzenbonen (of 1 blik van 800 gram, uitgelekt)
- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- 2 Coeur de Boeuf tomaten, in blokjes
- 1 rode ui, in heel dunne, halve ringen
- een handje Kalamata olijven
- 1 el gehakte bladpeterselie
- olijfolie
- citroensap
- zout / peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de Reuzenbonen salade:
Meng alle ingrediënten, in een grote kom, goed door elkaar. Maak de salade aan met een lekkere olijfolie en wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Tafel lekker !!