Rode bietensalade – Rode bieten, die ken je uiteraard van de potjes in de supermarkt. Maar wist je dat er in die potjes nog allemaal toevoegingen bij de groente worden gedaan waardoor de authentieke smaak van de rode biet voor een groot deel wegvalt? Rode bieten zijn een groente met een van zichzelf heerlijk zoete en wat aardse smaak. Die smaak komt veel meer tot zijn recht als je de rode bieten zelf bereidt. Moeilijk? Helemaal niet! Hieronder vind je de makkelijke manier om deze bieten heerlijk tot hun recht te laten komen.
In dit recept voor rode bietensalade combineren we de rode bieten met rucola, ui en een heerlijke blauwe kaas dressing. ( let op: Ander recept )
Blauwe kaas dressing
Kaas is zoveel meer dan alleen bij de borrel of op de boterham! Ontdek blauwe kaas dressing. Heerlijk bij vlees, vis en groenten.
Check het recept of lees de infoWeinig maar verse ingrediënten en een prachtig resultaat waar geen kant en klare salade tegenop kan. Als je deze salade op tafel zet heb je gegarandeerd succes!
Rode bietensalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote of 2 kleine rode bieten
- olijfolie
- 80 gram rucola
- 1 ui
- 2 eetlepels blauwe kaas dressing
Bereidingswijze van dit recept
De rode bietensalade maak je zo:
Schrob de bieten schoon en verwijder het loof. Pak een stuk aluminiumfolie en besprenkel deze met 1 el olijfolie. Leg de biet erin en knijp het aluminiumfolie eromheen zodat de biet helemaal in de folie zit. Leg deze in een oven of bbq met deksel, op zo’n 200 graden. Afhankelijk van de grootte van de bieten duurt het een uur tot 1,5 uur totdat de bieten gaar zijn. Je kan testen of de bieten gaar zijn, door er met een vork of satéprikker in te prikken. Gaat de prikker er makkelijk in? Dan zijn de bieten klaar. Haal ze dan uit de folie, laat wat afkoelen en schil ze. Snij de ui in dunne halve ringen. Verdeel de rucola en de ui over een schaal. Snij de bieten in plakjes en leg deze op de rucola. Verdeel nu de blauwe kaas dressing over de rode bietensalade. Als laatste verdeel je nog wat olijfolie over de rode bietensalade. Je kan deze rode bietensalade lauwwarm of koud serveren.
Tafel lekker !!