Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Fris zoete rode kool salade met ananas

Deze salade met rode kool en ananas smaakt heerlijk bij een tosti of broodje hamburger. Hij is lekker fris en licht zoet, een salade om van te smullen.

0 2.195

Fris zoete rode kool salade met ananas –  Je staat er vaak niet bij stil, een rode kool is toch gewoon een rode kool ? Maar de ene kool is de andere niet want wist je dat er vele verschillende rassen rode kool zijn?

Zomer of winterkool ??

Het belangrijkste verschil is de zomer en de winter rode kool. De zomer rode kool is verkrijgbaar van mei tot september en is malser en zachter van structuur dan de winter rode kool die verkrijgbaar is vanaf oktober. Recepten geven vaak kooktijden aan, deze zijn altijd globaal want sappige zomerkool is eerder gaar dan een stevige winterkool. Ook is de winterkool langer houdbaar omdat deze net wat meer kan hebben. De zomerkool is het meest geschikt voor salades maar wanneer je een winterkool hebt zal deze makkelijker verteerbaar worden door er zuur zoals een dressing aan toe te voegen. Laat de salade ook minimaal een uur, maar liever nog wat langer, rusten voor je deze serveert. De salade is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Salade niet alleen bij een BBQ

Een salade is altijd lekker geef eens een salade bij een tosti of op een broodje met wat kaas. En wat dacht je van een broodje met een hamburger en een gegrilde schijf ananas met daarop wat van deze rode kool salade. Hoezo hamburgers zijn ongezond? Laat de kool bij gebruik op brood wel eerst goed uitlekken want anders trekt het vocht te zeer in het brood wat er onsmakelijk uit gaat zien en daarnaast ook niet heel smakelijk is.


Fris zoete rode kool salade met ananas

Salade voor 4 personen

  • 300 gram rode kool
  • 100 gram wortel
  • 250 gram ananas
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels (walnoot)olie
  • sap 1 limoen
  • peper/zout
  • 1 lente-ui

Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Maak de ananas schoon en snijd 250 gram hiervan in kleine blokjes. Rasp de wortel en snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de overige ingrediënten en maak hiervan een dressing. Schenk de dressing over de rode kool en kneed de kool even samen met de dressing door zodat de kool een beetje gekneusd wordt en de dressing zo beter in kan trekken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet de salade minimaal 1 uur, maar liever langer, koel weg. Schep de salade tussendoor een keer om.

Heb je geen verse ananas? Uit blik kan ook, voeg dan wel een eetlepel azijn meer toe.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer