Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers – Een verfrissend lunchgerechtje voor een warme dag. Lekkerder wordt het niet met een romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers. Als je er dan ook nog eens wat echt lekker brood bij serveert, maak je er een heerlijke lunch van. En om het feestje compleet te maken drink je er een glas koele, droge witte wijn bij.
Gerookte zalmsnippers maken de komkommersalade af!
Natuurlijk is een komkommersalade op een warme dag altijd goed. Zeker als het erg warm is en je geen zin hebt om uren in de keuken door te brengen. Je kunt met het maken van een salade toch makkelijk een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. De frisse smaak van de komkommer maakt hem bij veel mensen een favoriet voor de zomer. Door aan een komkommersalade gerookte zalmsnippers toe te voegen maak je er net iets meer bijzonders van dan een gewone salade. Reken maar dat je die salade vaker gaat maken. Als je komkommers gaat kopen, let er dan op dat ze vers zijn. Dat betekent dat die komkommer stevig aanvoelt en dat er op de schil geen plekjes zitten. Bewaar de komkommer tot je hem gaat verwerken op een koele plek, maar niet in de koelkast. Een kelder is een prima plek.
Wil je de komkommersalade naar een net iets hoger niveau tillen? Koop de gerookte zalmsnippers dan eens bij de visboer en neem geen vacuüm pak zalm uit de supermarkt. Bij de visboer zijn ze ongetwijfeld vers gerookt, en dat is iets wat je natuurlijk proeft.
Zet de komkommersalade voor je hem gaat serveren eerst een uurtje afgedekt in de koelkast. Dan kan hij goed koud worden. Want zo smaakt die salade op de warme dag het lekkerst!
Om te variëren met de romige komkommersalade kun je in plaats van gerookte zalm een voor een andere gerookte vis kiezen. Gerookte forel is een prima alternatief.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram verse gerookte zalmsnippers
- 1 grote komkommer
- 1/2 sjalot
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels verse dille, gehakt
- wat dille ter garnering
- 1 eetlepel vers geperst limoensap
- 1-2 theelepels suiker (naar smaak)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers:
Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
Snipper de halve sjalot heel fijn.
Meng Griekse yoghurt, gehakte dille, limoensap en gesnipperde sjalot door elkaar. Proef en breng op smaak met een beetje suiker.
Roer de plakjes komkommer erdoor.
Verdeel de komkommersalade over 2 borden en leg op elk bord 100 gram gerookte zalmsnippers. Garneer met een takje dille en eventueel een partje limoen.
Serveer de romige komkommersalade koel. Lekker met vers knapperig zuurdesembrood.
Tafel lekker !!