Rucola salade met oude kaas – Een salade met krachtige smaken, die ideaal is bij een stoer stuk vlees.
Rucola als basis voor een salade met krachtige smaakmakers
Vaak zie je de heel herkenbare blaadjes van rucola in gemengde salades, of op een broodje bij de lunch. Maar wist je dat rucola ook erg lekker is als basis voor een salade? De sla heeft een heel herkenbare krachtige iets bittere nootachtige smaak. Omdat rucola vrij krachtig van smaak is, kun je hem het beste met andere sterke smaken combineren, omdat lichte smaken al snel wegvallen. Daarom is rucola salade met oude kaas ook zo lekker, ze kunnen elkaar wel aan. Zeker met een dressing met notenolie, die de smaken nog beter uit laat komen.
Rucola salade met oude of overjarige kaas
Als je kaas in een salade gebruikt moet die wel van goeden huize komen. Oude kaas, of zelfs overjarige, is een goede match met krachtpatser rucola. In plaats van de kaas te raspen of in mooie stukjes te snijden, steek je er met een mes stukjes af. Door te steken in de kaas krijg je heerlijke brokjes, de ene groter dan de andere en natuurlijk ook kruimeltjes, zo is iedere hap die je neemt een verrassing.
Heerlijke smaken, die knapperig kraken
Radijs is een geweldig lekkere aanvulling in een rucola salade met kaas. De licht pittige knolletjes blijven veel te vaak liggen. Misschien vind je ze als heel knolletje niet erg lekker, maar gesneden in hele dunne plakjes voegt die groente lekker veel smaak en bite toe aan je salade. En de concurrentie van rucola en oude kaas kan die kleine rode radijs best wel aan! Laat die veel te dure pijnboompitjes liggen en koop eens knapperig geroosterde amandelen. Of nog beter: koop gerookte amandelen, die geven de hele salade een licht rokerige smaak. Dat wordt genieten!
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Rucola salade met oude kaas en amandelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram rucola
- 150 gram oude kaas
- 1/2 bosje radijs
- 25 ml walnootolie
- 25 ml witte balsamicoazijn
- 50 ml olijfolie
- 15 gram honing
- zout en peper
- 75 gram geroosterde amandelen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rucola salade met oude kaas:
Was de sla en de radijsjes en snijd de radijs in heel dunne plakjes.
Hak de amandelen in stukjes en steek stukjes kaas af, ze mogen beide ongelijkmatig van grootte zijn.
Neem een kommetje en doe hier de olie, azijn en honing in. Klop dit stevig door elkaar tot het zich goed vermengd heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de rucola in een schaal of bord en bestrooi de sla met de radijs, kaas en amandelstukjes.
Geef de dressing er apart bij zodat ieder zoveel kan nemen als hem lekker lijkt.
Het voordeel hiervan is ook dat, als je sla over hebt, je die nog een nachtje kunt bewaren zonder dat het verlept.
Tafel lekker !!