Rucolasalade met venkel en feta – Een heerlijk frisse voorjaarssalade? Rucolasalade met venkel! Venkel en rucola vormen een fijne combinatie met de tomaten en de feta levert de hartige noot in het geheel. De salade staat ook nog eens razendsnel op tafel. Wat wil je nog meer?
Rucolasalade met venkel, een echte voorjaarssalade
Rucola, ook wel raketsla genoemd, is een slasoort met een pittige, nootachtige smaak en een knapperige textuur. Het kan zelfs bijna een peperachtige smaak hebben. De combinatie van rucola met andere ingrediënten als venkel, tomaat en feta zorgt voor een diepe smaak in een gerecht. Naast erg lekker is rucola ook nog eens erg gezond. Het zit vol vezels, mineralen en vitaminen. Genoeg redenen om eens wat vaker rucola op tafel te zetten. En met de rucolasalade met venkel lukt dat vast wel!
Venkel in de salade
De flinterdun geschaafde venkel vormt in de rucolasalade een mooie aanvulling op het nootachtige en peperachtige van de rucola. Venkel heeft een lichte anijssmaak. Een beetje zoete smaak komt er van de tomaat, het zuurtje van de citroendressing en de feta zorgt voor een hartige en romige smaak. Om te variëren zou je wat zwarte olijven of wat geroosterde pistachenootjes kunnen toevoegen. Wil je een extra groentesoort aan de salade toevoegen? Wat dun gesneden plakjes komkommer passen er prima in.
Feta, voor het hartige tintje
Ga je een rucolasalade met venkel maken? Besteed dan ook even aandacht aan de feta die je er in verwerkt. Feta is niet hetzelfde als ‘witte kaas’ of ‘saladekaas’. Proef ze maar eens naast elkaar en je zult het verschil heel snel in de gaten hebben. Ga gewoon voor echte feta. Dat is echt veel lekkerder. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want in vrijwel elke supermarkt kun je echte feta kopen voor een prijs die weinig scheelt met die van witte kaas.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Rucolasalade met venkel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram rucola
- 1 venkelknol
- 2 tomaten
- 100 gram feta
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rucolasalade met venkel en feta:
Neem een slakom en doe daar de rucola in.
Snijd de tomaten in partjes.
Schaaf of snijd de venkel met een scherp mes in dunne plakjes.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Meng de rucola, de tomaten en de venkel luchtig door elkaar.
Verdeel de feta over de salade.
Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, de citroenrasp en wat zout en peper.
Serveer de dressing apart van de rucolasalade met venkel en feta.
Tafel lekker !!