Rucolasalade met venkel en feta – een frisse zomerse salade met dun geschaafde venkel
Rucolasalade met venkel een zomerse salade
Rucola met andere woorden raketsla heeft een pittige, nootachtige smaak. Het groeit heel snel. Wanneer er in maart gezaaid wordt, kan er al in april geoogst worden. Het is dan ook een echte lentegroente. Het kan in de zomer voorkomen dat de rucola nog wel eens doorschiet: dan vormt de rucola al snel bloemetjes en blijven de bladeren klein. Bovendien zijn rucolabloemetjes ook lekker om op te eten.
Venkel in de salade
De flinterdun geschaafde venkel vormt in deze salade een mooie aanvulling op het nootachtige van de rucola. Een beetje zoete smaak komt van de tomaat, het zuurtje van de citroendressing en de feta zorgt voor een romige smaak. Je zou ook nog zwarte olijven toe kunnen voegen of pistachenootjes. Lekker als lunchsalade of bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje zalm of plakjes kalfsrollade.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Rucolasalade met venkel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram rucola
- 1 venkelknol
- 2 tomaten
- 100 gram feta
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- peper/zout
Bereidingswijze van dit recept
Doe de rucola in een grote kom. Snijd de tomaat in partjes en verdeel deze over de rucola. Schaaf de venkel in dunne plakjes en doe deze bij de sla. Meng alles luchtig door elkaar en verdeel er de in blokjes gesneden feta over. Geef de dressing er apart bij zodat iedereen naar behoefte kan nemen.
Tafel lekker !!