• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

door Redactie
in Recepten, Salade
0
0
Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles – Arganolie, omdat je het waard bent! Toen Lekker Tafelen benaderd werd door het Nederlandse bedrijf Puur Arganolie , of we misschien nog een keer aandacht wilden besteden aan de olie, sprong ik daar meteen bovenop. Ik vind namelijk dat iedere foody deze olie geproefd moet hebben. Ja, arganolie is prijzig! Maar, dit komt omdat het een koudgeperste olie is, van argannoten die maar op één plek in de hele wereld groeien: in de driehoek tussen Essaouira, Marrakech en Agadir. Het is een handgeperste, 100% pure olie, een biologische olie waar niet mee gerommeld is. Een paar druppeltjes ervan volstaan al om je gerecht een enorme smaakoppepper te geven. De intens nootachtige smaak houdt het midden tussen walnoten- sesam en (hele goede) olijfolie.

Arganolie kun je beter niet boven de 60 graden verhitten, dan verliest het zijn bijzondere geur en smaak. De fans van Nadia Zerouali en Merijn Tol (auteurs van de kookboeken Arabia en Arabia bij je thuis) zijn vermoedelijk al bekend met de olie, want de dames werken er graag mee.  Je gebruikt arganolie onder andere in (koude) marinades, in salades en dressings of je druppelt wat olie over gebakken vis of geroosterde groenten, óf je maakt je soep ermee op smaak.

Ik heb de olie dit keer verwerkt in de vinaigrette over een eenvoudige, maar decadent lekkere salade met coquilles. Coquilles vallen ook onder de categorie luxe (dure) producten, dat besef ik.  Maar ja, wij houden dan ook van lekker tafelen. Ik geef mijn geld liever uit aan kwaliteitsproducten dan aan de ‘luxe’ van een dure afhaalmaaltijd, thuisbezorgde pizza of iets dergelijks….

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

  • 40 gram blanke hazelnotenLekker tafelen met arganolie
  • 75 gram rucola
  • 75 gram veldsla
  • 2 el grof gehakte kervel
  • 12 coquilles
  • neutrale olijfolie

voor de vinaigrette

  • 2 el arganolie
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el (witte) balsamicoazijn
  • ½ teen knoflook uit de knijper
  • peper en zout

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in een oven van 190 ⁰C in een paar minuten goudbruin. Houd een paar noten apart en hak die grof, maal de rest tot een tamelijk fijn kruim.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en maak op smaak met peper en zout.

Meng voor de salade de veldsla met de rucola en de kervel en werk er naar smaak (een gedeelte van) de vinaigrette door. Verdeel de salade over 4 borden.

Kwast de coquilles lichtjes in met wat neutrale olijfolie en bak ze in een (grill)pan in zo’n 4 minuten net gaar. Keer ze halverwege. Ik vind het zelf niet nodig om de coquilles te kruiden met zout en peper, maar dat kan je eventueel wel doen.

Leg de coquilles op de salade en werk de borden af met het hazelnootkruim en de grof gehakte hazelnoten. Sprenkel tot slot enkele druppels arganolie over de coquilles en serveer de salade direct.

Ik heb voor veldsla en rucola gekozen omdat deze bladgroenten een nootachtige smaak hebben. Je kunt ook een voor andere slasoorten kiezen.

Naar de website van Puur Arganolie:  klik hier.

Tags: Vis - CoquilleVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Oosterschelde kreeft
Kookschool

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger...

Lees verder
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Handige kooktips

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuimomelet! Zowel in hartige als in zoete...

Lees verder
Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

boter klaren of geklaarde boter maken

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen