• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

door Redactie
in Recepten, Salade
0
0
Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles – Arganolie, omdat je het waard bent! Toen Lekker Tafelen benaderd werd door het Nederlandse bedrijf Puur Arganolie , of we misschien nog een keer aandacht wilden besteden aan de olie, sprong ik daar meteen bovenop. Ik vind namelijk dat iedere foody deze olie geproefd moet hebben. Ja, arganolie is prijzig! Maar, dit komt omdat het een koudgeperste olie is, van argannoten die maar op één plek in de hele wereld groeien: in de driehoek tussen Essaouira, Marrakech en Agadir. Het is een handgeperste, 100% pure olie, een biologische olie waar niet mee gerommeld is. Een paar druppeltjes ervan volstaan al om je gerecht een enorme smaakoppepper te geven. De intens nootachtige smaak houdt het midden tussen walnoten- sesam en (hele goede) olijfolie.

Arganolie kun je beter niet boven de 60 graden verhitten, dan verliest het zijn bijzondere geur en smaak. De fans van Nadia Zerouali en Merijn Tol (auteurs van de kookboeken Arabia en Arabia bij je thuis) zijn vermoedelijk al bekend met de olie, want de dames werken er graag mee.  Je gebruikt arganolie onder andere in (koude) marinades, in salades en dressings of je druppelt wat olie over gebakken vis of geroosterde groenten, óf je maakt je soep ermee op smaak.

Ik heb de olie dit keer verwerkt in de vinaigrette over een eenvoudige, maar decadent lekkere salade met coquilles. Coquilles vallen ook onder de categorie luxe (dure) producten, dat besef ik.  Maar ja, wij houden dan ook van lekker tafelen. Ik geef mijn geld liever uit aan kwaliteitsproducten dan aan de ‘luxe’ van een dure afhaalmaaltijd, thuisbezorgde pizza of iets dergelijks….

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

  • 40 gram blanke hazelnotenLekker tafelen met arganolie
  • 75 gram rucola
  • 75 gram veldsla
  • 2 el grof gehakte kervel
  • 12 coquilles
  • neutrale olijfolie

voor de vinaigrette

  • 2 el arganolie
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el (witte) balsamicoazijn
  • ½ teen knoflook uit de knijper
  • peper en zout

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in een oven van 190 ⁰C in een paar minuten goudbruin. Houd een paar noten apart en hak die grof, maal de rest tot een tamelijk fijn kruim.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en maak op smaak met peper en zout.

Meng voor de salade de veldsla met de rucola en de kervel en werk er naar smaak (een gedeelte van) de vinaigrette door. Verdeel de salade over 4 borden.

Kwast de coquilles lichtjes in met wat neutrale olijfolie en bak ze in een (grill)pan in zo’n 4 minuten net gaar. Keer ze halverwege. Ik vind het zelf niet nodig om de coquilles te kruiden met zout en peper, maar dat kan je eventueel wel doen.

Leg de coquilles op de salade en werk de borden af met het hazelnootkruim en de grof gehakte hazelnoten. Sprenkel tot slot enkele druppels arganolie over de coquilles en serveer de salade direct.

Ik heb voor veldsla en rucola gekozen omdat deze bladgroenten een nootachtige smaak hebben. Je kunt ook een voor andere slasoorten kiezen.

Naar de website van Puur Arganolie:  klik hier.

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Neem een zak tortillachips en serveer met een salsa van komkommer en appel. Dit is echt een gangmaker met het motto: Lekker Gezellig Tafelen.

Check het recept of lees de info
scharrelkip in sinaasappel marinade

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen