• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

door Redactie
in Recepten, Salade
0
0
Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles – Arganolie, omdat je het waard bent! Toen Lekker Tafelen benaderd werd door het Nederlandse bedrijf Puur Arganolie , of we misschien nog een keer aandacht wilden besteden aan de olie, sprong ik daar meteen bovenop. Ik vind namelijk dat iedere foody deze olie geproefd moet hebben. Ja, arganolie is prijzig! Maar, dit komt omdat het een koudgeperste olie is, van argannoten die maar op één plek in de hele wereld groeien: in de driehoek tussen Essaouira, Marrakech en Agadir. Het is een handgeperste, 100% pure olie, een biologische olie waar niet mee gerommeld is. Een paar druppeltjes ervan volstaan al om je gerecht een enorme smaakoppepper te geven. De intens nootachtige smaak houdt het midden tussen walnoten- sesam en (hele goede) olijfolie.

Arganolie kun je beter niet boven de 60 graden verhitten, dan verliest het zijn bijzondere geur en smaak. De fans van Nadia Zerouali en Merijn Tol (auteurs van de kookboeken Arabia en Arabia bij je thuis) zijn vermoedelijk al bekend met de olie, want de dames werken er graag mee.  Je gebruikt arganolie onder andere in (koude) marinades, in salades en dressings of je druppelt wat olie over gebakken vis of geroosterde groenten, óf je maakt je soep ermee op smaak.

Ik heb de olie dit keer verwerkt in de vinaigrette over een eenvoudige, maar decadent lekkere salade met coquilles. Coquilles vallen ook onder de categorie luxe (dure) producten, dat besef ik.  Maar ja, wij houden dan ook van lekker tafelen. Ik geef mijn geld liever uit aan kwaliteitsproducten dan aan de ‘luxe’ van een dure afhaalmaaltijd, thuisbezorgde pizza of iets dergelijks….

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

  • 40 gram blanke hazelnotenLekker tafelen met arganolie
  • 75 gram rucola
  • 75 gram veldsla
  • 2 el grof gehakte kervel
  • 12 coquilles
  • neutrale olijfolie

voor de vinaigrette

  • 2 el arganolie
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el (witte) balsamicoazijn
  • ½ teen knoflook uit de knijper
  • peper en zout

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in een oven van 190 ⁰C in een paar minuten goudbruin. Houd een paar noten apart en hak die grof, maal de rest tot een tamelijk fijn kruim.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en maak op smaak met peper en zout.

Meng voor de salade de veldsla met de rucola en de kervel en werk er naar smaak (een gedeelte van) de vinaigrette door. Verdeel de salade over 4 borden.

Kwast de coquilles lichtjes in met wat neutrale olijfolie en bak ze in een (grill)pan in zo’n 4 minuten net gaar. Keer ze halverwege. Ik vind het zelf niet nodig om de coquilles te kruiden met zout en peper, maar dat kan je eventueel wel doen.

Leg de coquilles op de salade en werk de borden af met het hazelnootkruim en de grof gehakte hazelnoten. Sprenkel tot slot enkele druppels arganolie over de coquilles en serveer de salade direct.

Ik heb voor veldsla en rucola gekozen omdat deze bladgroenten een nootachtige smaak hebben. Je kunt ook een voor andere slasoorten kiezen.

Naar de website van Puur Arganolie:  klik hier.

Tags: Vis - CoquilleVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen