Salade met botersla en mozzarella – Een zomerse, frisse en makkelijke salade met mozzarella. Heerlijk als bijgerecht bij het avondeten of om te serveren bij de barbecue.
Botersla of kropsla
Koop de botersla (ook wel kropsla genoemd) voor deze salade als krop en pluk alle bladeren één voor één van de krop. Was de bladeren vervolgens goed en scheur ze in kleinere stukjes voor de salade. Snijd de botersla niet dan kneus je hem teveel! Volgens de klassieke bereidingswijze van botersla moet je de nerven van de bladeren verwijderen en scheur je deze eruit. Maar dit is tegenwoordig redelijk achterhaald en in het kader van verspilling ook erg zonde. De nerven van het blad zijn net zo lekker en kun je daarom gewoon serveren.
Mozzarella
Gebruik voor deze salade met botersla een heerlijk buffel mozzarella. Deze smaakt vele malen beter dan de gewone mozzarella die vaak wat rubberachtig is en smaakt. De echte buffel mozzarella snijd je ook niet en scheur je, net als de botersla, in kleine stukjes.
Kropsla; ook bekend als botersla
Zeg eens eerlijk, hoe vaak koop jij een krop gewone kropsla of botersla? Je weet wel, zo'n mooie, verse, lichtgroene krop sla. Doe jij dat?
Salade met botersla en mozzarella
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop botersla / kropsla
- 1 bol buffel mozzarella
- 50 gram pijnboompitten
- 1 bos radijsjes
- 5 middelgrote augurken
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/2 teen uitgeperste knoflook
- 1/2 tl poedersuiker
- snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de botersla met mozzarella:
Pluk de bladeren van de botersla en was ze goed. Schud ze goed droog en scheur in kleinere stukjes.
Was de radijsjes en snijd ze in plakjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snijd de augurken in schuine plakjes.
Klop van de olijfolie, de azijn, de uitgeperste knoflook, de suiker en het zout met een vork een dressing.
Verdeel de botersla, de radijsjes en de augurk over een saladeschaal.
Scheur vervolgens de buffel mozzarella in kleine stukjes eroverheen.
Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.
Serveer de salade met botersla en mozzarella.
Tafel lekker !!