Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade met gerookte makreel en ei

Gerookte makreel, een lekker vet visje dat prima past bij een gezonde levensstijl en dus zeker wat vaker zou mogen. Haal dus zo’n heerlijke gerookte makreel op de markt en maak deze salade met gerookte makreel en ei.

0 2.755

Salade met gerookte makreel en ei – Gerookte makreel, een lekker vet visje dat prima past bij een gezonde levensstijl en je dus zeker wat vaker zou mogen eten. Vaak zie je ze in grote rijen op de markt liggen. Het enige dat je moet doen is hem thuis nog even schoonmaken. Niet jengelen over vieze handen, gewoon voorzichtig de plakken loshalen, de graatjes eruit vissen en je vingers aflikken. Want zo’n gerookte makreel heeft eigenlijk verder niets meer nodig. Of misschien dan toch die lekkere geroosterde boterham, een heel klein likje mayo en wat vers gemalen peper eroverheen.

Gerookte makreel met een beetje meer

Waarom dan deze salade met gerookte makreel met een beetje meer? Omdat het leuk is te variëren, omdat het leuk is te kijken of je dat visje nog wat meer mee kan geven. Ik doe een augurkje, eitje en mayo vaak in een tonijnsalade en dille is een kruid dat perfect bij een visje past. Zou ook prima met gerookte makreel moeten kunnen en dat klopt, heerlijk! Doe de salade midden op een plank, leg er matzes of geroosterde boterhammen omheen en je hebt een heerlijke lunch of een net-wat-anders-hapje bij de borrel.


Salade met gerookte makreel

Salade voor 4 personen?

  • 1 gerookte makreel
  • klein bosje dille
  • 2 hardgekookte eieren
  • sap van 1 citroen
  • 1 grote augurk
  • 8 matzes (de kleinere maat, probeer de volkoren eens, ook lekker)
  • vers gemalen peper

Snijd de dille fijn. Snijd ook de augurk in kleine stukjes en prak de eieren in wat grove stukken. Laat op de snijplank liggen. Pluk het makreelvlees van de huid en de graten en leg bij de rest. Maal er wat zwarte peper overheen en doe dan de mayonaise erbij. Meng alle ingrediënten voorzichtig en voeg het sap van de citroen toe. Meng nog even voorzichtig. Matzes bij de salade met gerookte makreel en klaar is je lunch.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer