Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing – Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.
Kaas in je sla
Als je kaas in een salade verwerkt grijp je al gauw naar geitenkaas of feta. Heerlijk, maar er is ook niets mis met blokjes jonge kaas in een salade.
Waarom alleen jonge kaas op brood of als blokjes bij de borrel? Maak gebruik van het blok kaas dat je toch al in huis hebt. Hoe makkelijk is het om er een dikke plak af te snijden en daar blokjes van te snijden voor de salade. Of snijd net dat laatste korstje weg in de salade dat was toch al niet meer zo makkelijk om te schaven.
Dit kan natuurlijk ook met ieder ander stuk Goudse kaas of dat nou belegen, oude of komijnekaas is.
Bij kaas hoort mosterd
Kaas en mosterd zijn een gouden duo. Bij een salade met jonge kaas kun je veel dressings bedenken, maar de honing-mosterd dressing is toch wel het toepasselijkst.
Bij kaas hoort mosterd. Deze honing-mosterd dressing maak je natuurlijk zelf. Je kunt gerust iets meer maken want de dressing is in de koelkast ruim een week houdbaar. Wat je over hebt gebruik je in een pasta salade, komkommersalade of je dipt er een tosti in, dat hoeft toch niet altijd tomatenketchup te zijn? O, en ’s avonds op de borrelplank doet de honing-mosterd dressing het heel goed bij een blokje oude kaas.
Sla van een krop
Koop eens een krop sla in plaats van zakjes voorverpakte sla. Ze zijn misschien makkelijk en snel maar eenmaal open kun je deze vaak de dag erna weggooien.
Koop je een krop sla, dan kun je er een hele week mee doen.
Behalve kropsla heb je ook trio van bladsla, met eikenbladsla, lollo rosso en lollo biondo. Deze zijn gekweekt op een blokje aarde zodat je deze thuis lang goed kan houden. Zo kun je steeds een paar blaadjes nemen zonder dat je de rest weg hoeft te gooien.
Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop sla
- 100 gram jonge kaas
- 1 avocado
- 1 eetlepel citroensap
- ongeveer 10 kerstomaatjes
- 1 lente-uitje
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 50 ml appelazijn
- 100 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je deze salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing:
Begin met de dressing Doe de mosterd en de honing samen met een klein beetje peper en zout in een smalle hoge kom. Doe er de azijn bij en meng dit met een staafmixer. Giet er de olie in een klein straaltje bij tot alles goed gemengd is. Heb je geen staafmixer dan doe je alles in een jampotje, sluit dit goed af en schud hiermee tot alles goed gemengd is.
Was de sla en laat uitlekken. Snijd de kaas in kleine blokjes. Snijd de avocado in blokjes en wentel de blokjes even door het citroensap. Snij de kerstomaatjes doormidden. Snij de lente-ui in ringetjes.
Doe de sla in een kom of op een bord en verdeel er de jonge kaas, kerstomaatjes, uitgelekte avocado en lente-uitjes over. Serveer er de dressing bij zodat iedereen zelf kan nemen of meng de honing-mosterd dressing door de salade van jonge kaas. Als je de dressing met de sla mengt moet je deze wel direct serveren om slap worden te voorkomen.
Tafel lekker !!