• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Met lollo rosso en lollo biondo

door Connie Derks
in Salade
1
0
Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing – Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Kaas in je sla

Wanneer we kaas in de sla verwerken wordt er al gauw naar geitenkaas of feta gegrepen. Heerlijk maar er is ook niets mis met heerlijke blokjes jonge kaas in je salade. 

Waarom alleen jonge kaas op brood of als blokjes bij de borrel. Maak gebruik van de blok kaas die je toch al in huis hebt. Hoe makkelijk is het om er een dikke plak af te snijden en daar blokjes van te snijden voor je salade. Of snij net dat laatste korstje weg in de salade dat was toch al niet zo makkelijk meer om te schaven. 

Dit kan natuurlijk ook met ieder ander stuk Goudse kaas of dat nou belegen, oude of komijnekaas is. 

Bij kaas hoort mosterd

Kaas en mosterd een gouden duo. Bij een salade van jonge kaas kun je tal van dressings bedenken maar de honing-mosterd dressing vond ik toch wel het meest toepasselijk. 

Bij kaas hoort natuurlijk mosterd. Deze  honing-mosterd dressing maak je natuurlijk zelf. Je kunt gerust iets meer maken want de dressing is in de koelkast ruim een week houdbaar.

Weet je niet waar je deze nog meer honing mosterd dressing bij kunt gebruiken?  Denk aan pasta salade, komkommer salade of dip er je tosti in, dat hoeft toch niet altijd tomatenketchup te zijn?

Sla

Wanneer we sla kopen wordt er maar al te vaak gegrepen naar de zakjes voorverpakte sla. Makkelijk en snel maar eenmaal open kun je deze vaak de dag erna weg gooien. Koop je een krop sla dan kun je er een hele week mee doen.

Behalve kropsla heb je ook trio van bladsla, met eikenbladsla, lollo rosso en lollo biondo. Deze zijn gekweekt op een blokje aarde zodat je deze thuis lang goed kan houden. Zo kun je steeds een paar blaadjes nemen zonder dat je de rest weg hoeft te gooien.

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop sla
  • 100 gram jonge kaas
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • ongeveer 10 kerstomaatjes
  • 1 lente-uitje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 50 ml appelazijn
  • 100 ml zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing:

Begin met de dressing Doe de mosterd en de honing samen met een klein beetje peper en zout in een smalle hoge kom. doe er de azijn bij en meng dit met een staafmixer. Giet er de olie in een klein straaltje bij tot alles goed gemengd is. Heb je geen staafmixer dan doe je alles in een jam potje, sluit dit goed af en schud hiermee tot alles goed gemengd is.

Was de sla en laat deze uitlekken. Snij de kaas in kleine blokjes. Snij de avocado in blokjes en wentel de blokjes even door de citroensap. Snij de kerstomaatjes doormidden. Snij de lente-ui in ringetjes.

Doe de sla in een kom of op een bord en verdeel er de jonge kaas, kerstomaatjes, uitgelekte avocado en lente-uitjes over. Serveer er de dressing bij zodat iedereen zelf kan nemen of meng de honing-mosterd dressing door de salade van jonge kaas. Wanneer je de dressing mengt is met de sla serveer deze dan direct om slap worden te voorkomen.

Tafel lekker!!

Tags: Groente - Bladgroenten - Sla - Lollo BiondaGroente - Bladgroenten - Sla - Lollo Rosso
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

Kleurrijke salade met lollo rosso en lollo bionda
Salade

Kleurrijke salade met lollo rosso en lollo bionda

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen