Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing – Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.
Kaas in je sla
Wanneer we kaas in de sla verwerken wordt er al gauw naar geitenkaas of feta gegrepen. Heerlijk maar er is ook niets mis met heerlijke blokjes jonge kaas in je salade.
Waarom alleen jonge kaas op brood of als blokjes bij de borrel. Maak gebruik van de blok kaas die je toch al in huis hebt. Hoe makkelijk is het om er een dikke plak af te snijden en daar blokjes van te snijden voor je salade. Of snij net dat laatste korstje weg in de salade dat was toch al niet zo makkelijk meer om te schaven.
Dit kan natuurlijk ook met ieder ander stuk Goudse kaas of dat nou belegen, oude of komijnekaas is.
Bij kaas hoort mosterd
Kaas en mosterd een gouden duo. Bij een salade van jonge kaas kun je tal van dressings bedenken maar de honing-mosterd dressing vond ik toch wel het meest toepasselijk.
Bij kaas hoort natuurlijk mosterd. Deze honing-mosterd dressing maak je natuurlijk zelf. Je kunt gerust iets meer maken want de dressing is in de koelkast ruim een week houdbaar.
Weet je niet waar je deze nog meer honing mosterd dressing bij kunt gebruiken? Denk aan pasta salade, komkommer salade of dip er je tosti in, dat hoeft toch niet altijd tomatenketchup te zijn?
Sla
Wanneer we sla kopen wordt er maar al te vaak gegrepen naar de zakjes voorverpakte sla. Makkelijk en snel maar eenmaal open kun je deze vaak de dag erna weg gooien. Koop je een krop sla dan kun je er een hele week mee doen.
Behalve kropsla heb je ook trio van bladsla, met eikenbladsla, lollo rosso en lollo biondo. Deze zijn gekweekt op een blokje aarde zodat je deze thuis lang goed kan houden. Zo kun je steeds een paar blaadjes nemen zonder dat je de rest weg hoeft te gooien.
Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop sla
- 100 gram jonge kaas
- 1 avocado
- 1 eetlepel citroensap
- ongeveer 10 kerstomaatjes
- 1 lente-uitje
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 50 ml appelazijn
- 100 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je deze salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing:
Begin met de dressing Doe de mosterd en de honing samen met een klein beetje peper en zout in een smalle hoge kom. doe er de azijn bij en meng dit met een staafmixer. Giet er de olie in een klein straaltje bij tot alles goed gemengd is. Heb je geen staafmixer dan doe je alles in een jam potje, sluit dit goed af en schud hiermee tot alles goed gemengd is.
Was de sla en laat deze uitlekken. Snij de kaas in kleine blokjes. Snij de avocado in blokjes en wentel de blokjes even door de citroensap. Snij de kerstomaatjes doormidden. Snij de lente-ui in ringetjes.
Doe de sla in een kom of op een bord en verdeel er de jonge kaas, kerstomaatjes, uitgelekte avocado en lente-uitjes over. Serveer er de dressing bij zodat iedereen zelf kan nemen of meng de honing-mosterd dressing door de salade van jonge kaas. Wanneer je de dressing mengt is met de sla serveer deze dan direct om slap worden te voorkomen.
Tafel lekker!!