Salade met peer en geitenkaas – Salades zijn altijd lekker of het nu bij de lunch, een dinertje, een barbecue of gourmet is. Ze zorgen voor de frisse afwisseling en een extra portie groente en vaak ook fruit. Je hoeft voor een salade ook geen grote of ingewikkelde kookkunsten uit te halen. Het is vooral een kwestie van goede combinaties maken en dat is met deze salade met peer en geitenkaas zeker het geval.
In herfst en winter is deze salade op zijn lekkerst, hij bevat dan ook echte ingrediënten die bij deze tijd van het jaar horen. Peren en walnoten zijn echte smaakmakers uit het herfst- en winterseizoen. Tel daar een fris pittige geitenkaas en een zalige zelfgemaakte honingdressing bij op en het smakenpalet is compleet.
Maak zelf de lekkerste dressing
Een zelfgemaakte dressing is zo veel lekkerder dan al die mayonaise-achtige dressings uit een flesje. Als je eenmaal de basis weet kun je volop variëren met smaken. De basis is 1 deel zuur en 3 delen olie en voor de rest is het net wat je in huis hebt of lekker vindt. Zo maak je iedere dressing zoals jij wil. Wij maakten deze dressing met extra virgin hennepzaad olie van “Good hemp” deze heeft een ietwat grasachtige smaak met een lichte nootachtige ondertoon wat goed past bij deze salade. Als zoete toon namen we honing omdat dit zo lekker bij geitenkaas is.
Tip: maak wat meer dressing, deze is in koelkast 2 weken houdbaar
Salades met peer
Het is niet het eerste waar je aan denkt bij peer, maar wist je dat je met gemak de heerlijkste salades met peer op tafel zet?
Salade met peer en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- een krop sla naar keuze
- 1 rijpe peer
- 100 gram zachte geitenkaas
- 50 gram walnoten
- 2 × 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 6 eetlepels hennepzaad olie
- peper en zout
- 1/2 eetlepel grove mosterd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met peer en geitenkaas:
Was de sla en scheur of snij in grove stukken en laat in een vergiet uitlekken. Maak de dressing door 1 eetlepel honing, de mosterd, de azijn en een beetje zout en peper in een jampotje te doen. Schud goed tot de honing is opgelost. Voeg er nu de olie aan toe en schud weer goed. Zet weg tot gebruik. Schil de peer en snijd in grove stukken. Doe de sla in een schaal, verdeel er de peer over. Snijd de geitenkaas in stukken en verdeel deze ook over de salade. Bestrooi alles met stukjes verkruimelde walnoot en verdeel er een lepel honing over. Schenk op het laatste moment ongeveer de helft van de dressing over de salade met peer en geitenkaas. Serveer de rest van de dressing er in een apart flesje of schaaltje bij.
Tafel lekker !!