Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Een salade met venkel, appel en blauwe kaas is lekker fris en eens wat anders dan de witte kool- of komkommersalade bij een buffet of de BBQ.

0 1.779

Salade met venkel, appel en blauwe kaas – Venkel is een groente die gelukkig weer iets meer in de aandacht staat. Deze licht naar anijs smakende groente is vooral geliefd in Frankrijk en Italië. In Italië wordt per hoofd van de bevolking 6-7 kg venkel per jaar gegeten terwijl dit in Nederland maar 200-300 gram is. Zo jammer, want het is een heerlijke groente en een perfecte match voor vis.

Meestal wordt de venkel gestoofd maar ook in een salade doet venkel het goed. Ik heb hier dan ook een heerlijk recept voor een venkelsalade met appel, lekker fris en eens wat anders dan de witte kool- of komkommersalade bij een buffet of de BBQ. Je zou deze salade zelfs als maaltijdsalade voor 2 personen kunnen serveren op een warme zomerdag. Puur genieten!


Salade met venkel ingrediëntenSalade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade voor 4 personen

  • 1 venkelknol
  • 1 appel (Jonagold)
  • 150 gram blauwe kaas
  • 1 bakje tuinkers
  • handje pecannoten naar smaak
  • 2 eetlepels melk
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • zout en peper

Snijd de groene pluisjes van de venkelknol en hou apart. Snij de knol door en schaaf of snij deze in zo dun mogelijke plakjes. Doe deze in een kom.

Snij de appel julienne reepjes zo groot als lucifers maar laat de schil er aan, dit zorgt voor een mooi kleur contrast. Doe deze bij de venkel in de kom.

Neem de helft van de kaas, doe deze in een kommetje en prak deze samen met de melk met een vork fijn of neem een hoge beker en gebruik een staafmixer voor een super glad resultaat. Breng verder op smaak met mayonaise, zout en flink peper.

Knip de tuinkers af boven de kom met venkel en appel. Meng nu alles luchtig door elkaar. Schud wat van de saus over de salade, breek de noten erboven en snij het venkelgroen klein. Breek de rest van de kaas in stukjes en verdeel die over de salade. Meng alles goed vlak voordat je het serveert. Geef er eventueel wat van de saus apart bij.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer