Salade van graskaas – Een salade met kaas is vooral erg lekker in de zomer met een knapperig broodje of een dikke snee vers volkorenbrood. Door deze salade van graskaas als lunch te eten heb je mooi al een groot gedeelte van je dagelijkse portie groentes binnen en ook nog eens een heerlijke verantwoorde lunch. Ook om mee te nemen naar je werk is dit een perfecte salade, hij is het namelijk het lekkerst als de smaken even in hebben kunnen trekken.
Graskaas
Graskaas is die heerlijk zachte kaas die wordt gemaakt van de melk van koeien wanneer deze na een lange winter op stal hooi eten weer naar buiten mogen om van het frisse groene gras te eten. Die verandering van voedsel proef je ook direct goed terug in de kaas. Deze is zachter van smaak en structuur dan de gewone kaas. Erg lekker op een boterhammetje, maar ook in een salade van graskaas gaat dat dus goed lukken.
Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer
Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen.
Salade van graskaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram graskaas
- 100 gram knolselderij
- 1 winterwortel
- 1 appel
- 2 eetlepels yoghurt (Griekse)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
- Klein snufje kerriepoeder
- 1 theelepel Nigellla zaadjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je deze salade van graskaas:
Schil de wortel en een stukje knolselderij en snijd hier reepjes van. Snij ook van de appel reepjes maar schil deze niet, besprenkel deze direct na het snijden met het citroensap. Snijd de kaas ook in reepjes, dit gaat het beste met een nat mes, dan kleeft de kaas niet zo aan elkaar. Meng alles losjes door elkaar. Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise een snufje kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Meng dit door de salade en laat dit een uurtje intrekken. Strooi voor het serveren wat Nigella zaadjes over je salade van graskaas voor een extra smaakaccent.
Tafel lekker!