Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade van graskaas

Graskaas is er in het voorjaar en in de zomer. Deze zeer jonge kaas is uitstekend geschikt voor een verse, huisgemaakte salade van graskaas.

0 766

Salade van graskaas – Een salade met kaas is vooral erg lekker in de zomer met een knapperig broodje of een dikke snee vers volkorenbrood. Door deze salade als lunch te eten heb je mooi al een groot gedeelte van je dagelijkse portie groentes binnen en ook nog eens een heerlijke verantwoorde lunch. Ook om mee te nemen naar je werk is dit een perfecte salade, hij is het namelijk het lekkerst als de smaken even in hebben kunnen trekken.

Graskaas

Graskaas is die heerlijk zachte kaas die wordt gemaakt van de melk van koeien wanneer deze na een lange winter op stal hooi eten weer naar buiten mogen om van het frisse groene gras te eten. Die verandering van voedsel proef je ook direct goed terug in de kaas. Deze is zachter van smaak en structuur dan de gewone kaas. Erg lekker op een boterhammetje, maar ook in een salade doet deze kaas het erg goed. Wil je meer lezen over graskaas kijk dan hier.

Wat is Nigella zaad?

Nigella zaad zijn zwarte driehoekige zaadjes van de Nigella sativa plant. De zaadjes ruiken niet echt, maar door erop te bijten of door ze te roosteren komt een geur/smaak vrij wat wel iets weg heeft van oregano en nootmuskaat. Vaak worden ze verward met de zwarte sesamzaadjes die een totaal andere smaak hebben. Nigella zaad is erg lekker in salades en wordt vaak gebruikt op brood zoals Turks brood of naan.


Salade van graskaas

Salade voor 4 personen

  • 200 gram graskaas
  • 100 gram knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels yoghurt [Griekse]
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • Klein snufje kerriepoeder
  • 1 theelepel Nigellla zaadjes

Schil de wortel en een stukje knolselderij en snijd hier reepjes van. Snij ook van de appel reepjes maar schil deze niet, besprenkel deze direct na het snijden met het citroensap. Snijd de kaas ook in reepjes, dit gaat het beste met een nat mes, dan kleeft de kaas niet zo aan elkaar. Meng alles losjes door elkaar. Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise een snufje kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Meng dit door de salade en laat dit een uurtje intrekken. Strooi voor het serveren wat Nigella zaadjes over je salade van graskaas voor een extra smaakaccent.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer