Salade van lollo rosso en lollo bionda – Door de restjes uit de koelkast op te werken in een basic salade van lollo rosso en lollo bionda tover je steeds weer iets anders op tafel. Laat je eens inspireren door kropjes sla. De lollo rosso en lollo bionda zijn twee slasoorten die van gelijke grootte, maar verschillend van kleur zijn. Met deze twee slasoorten maak je dan ook in een handomdraai zo’n basissalade. Niet alleen kleurrijk, maar ook nog eens vol smaak. Proef de beide slasoorten, maar eens puur.
Verwerk je restjes, maar hou het simpel
Je kunt moeilijk doen over een salade, maar het kan zo makkelijk zijn. Je verwerkt eenvoudig restjes van groente en vlees op in een salade. Er is van alles te bedenken wat je kunt gebruiken, maar hou het simpel en gebruik niet te veel door elkaar want dan weet je niet meer wat je proeft. Zo kunnen een paar gekookte boontjes prima dienst doen als salade vulling en een paar radijsjes, die halve wortel of dat laatste stukje kaas of kip kan er ook in. Vaak worden deze restjes weggegooid, maar door ze in een salade te verwerken heb je een win winsituatie. De restjes zijn op en je krijgt een (super) salade.
Neem een basis dressing
Door een basisdressing te kiezen komt de smaak van de salade beter tot zijn recht. Zeker als er ook nog een vulling in gedaan wordt, je moet tenslotte wel proeven wat je eet.
Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
Een vinaigrette is een dressing op basis van olie en azijn in de verhouding 3 delen olie en 1 deel azijn. Basiskennis voor de lekkere salades
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Salade van lollo rosso en lollo bionda
Print receptIngrediënten voor dit recept
- ½ krop lollo rosso
- ½ krop lollo bionda
- 6 radijsjes
- ½ winterwortel
- ½ komkommer
- stukje kruidenkaas
- 2 gekookte eitjes
- basis vinaigrette
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van lollo rosso en lollo bionda:
Rasp de wortel en de radijs en snij de komkommer in fijne reepjes. Was de sla en snij de bladeren met een scherp mesje kleiner. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de kaas in blokjes. Meng alles in een grote schaal en zet koel weg tot gebruik. Schil de eieren en snij ze in plakjes Neem de salade van lollo rosso en lollo bionda uit de koelkast en meng er op het laatst een beetje basis vinaigrette naar smaak doorheen. Leg er de gesneden eieren op en serveer.
Tafel lekker !!