Salade van lollo rosso en lollo bionda – Door de restjes uit de koelkast op te werken in een basic salade van lollo rosso en lollo bionda tover je steeds weer iets anders op tafel. Laat je eens inspireren door kroppen sla. De lollo rosso en lollo bionda zijn twee slasoorten die van gelijke grootte, maar verschillend van kleur zijn. Met die twee slasoorten maak je dan ook in een handomdraai een basissalade. Niet alleen kleurrijk, maar ook nog eens vol smaak. Proef de beide slasoorten, maar eens puur.
Verwerk je restjes, maar hou het simpel
Je kunt moeilijk doen over een salade, maar het kan zo makkelijk zijn. Je verwerkt eenvoudig restjes van groente en vlees of kaas op in een salade. Vaak worden die restjes weggegooid, maar door ze in een salade van lollo rosso en lollo bionda te verwerken heb je een win winsituatie. De restjes zijn op en je krijgt een (super) salade.
Er is van alles te bedenken wat je kunt gebruiken in een lollo rosso en lollo rondo salade, maar hou het simpel en gebruik niet te veel door elkaar. Gebruik je te veel smaken door elkaar dan weet je niet meer wat je proeft.
Hou het simpel en gebruik niet te veel door elkaar
Ideeën voor vullingen van restjes voor een heerlijke salade:
- Gekookte groenten zoals boontjes, erwtjes en een zelfs beetgare bloemkool kunnen prima dienst doen als salade vulling.
- Rauwe groenten zoals dat stukje courgette of paprika dat net teveel was.
- Dat laatste stukje kaas, vlees, vis of dat gekookt eitje kan er ook in.
- Croutons die je maakt van dat restje oud brood.
- Rauwe groenten zoals radijs, komkommer, tomaat of wortel kunnen altijd in een salade.
Gebruik een neutrale basis dressing
Door voor een neutrale basisdressing voor je lollo rosso en lollo biondo salade te kiezen komt de smaak van de salade beter tot zijn recht. In een restjes salade zitten vaak al erg veel smaken. Met een basis dressing weet je dat je goed zit want die past vrijwel overal bij.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Salade van lollo rosso en lollo bionda
Print receptIngrediënten voor dit recept
- ½ krop lollo rosso
- ½ krop lollo bionda
- 6 radijsjes
- ½ winterwortel
- ½ komkommer
- stukje kruidenkaas
- 2 gekookte eitjes
- basis vinaigrette
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van lollo rosso en lollo bionda:
Dit recept is een voorbeeld voor heel veel variaties en prettig als richtlijn.
Rasp de wortel en de radijs en snij de komkommer in fijne reepjes.
Was de sla en snij de bladeren met een scherp mesje kleiner. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de kaas in blokjes en de eieren in plakjes of partjes.
Meng alles in een grote schaal en zet koel weg tot gebruik.
Neem de salade van lollo rosso en lollo bionda uit de koelkast en meng er op het laatst een beetje basis vinaigrette naar smaak doorheen.
Verdeel er de eieren en kaas overheen en geniet van je creatie.
Tafel lekker !!