• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Vol verse ingrediënten

door Connie Derks
in Salade
0
0
Salade van parelcouscous

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen – een maaltijdsalade met verrassende smaken.

Een parel van een couscous

Parelcouscous is uitermate geschikt om een salade mee te maken. Parelcouscous heeft een minder fijne structuur dan de gewone couscous die vaak te fijn is voor een salade met grovere ingrediënten.

Verrassende smaken

Een salade moet verrassingen bevatten en niet altijd hetzelfde smaken. Deze salade heeft als speciale smaakmaker gedroogde vijgen en zoetzure ui. Die combinatie van zoet en zuur met de iets zilte smaak van de geitenkaas zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Dressing

Om de smaken in een salade samen te laten komen gebruik je een dressing. Dit kan een mengsel zijn van olie en azijn of op basis van mayonaise of yoghurt. Voor deze salade gebruiken we balsamicoazijn met olijfolie. De balsamicoazijn is licht zoet wat goed past bij de rest van de ingrediënten. Balsamicoazijn is er in vele smaken. De meest gebruikte, is de rode balsamicoazijn, heerlijk en helemaal goed voor deze salade. De dadel en vijgen balsamico die gebruikt is in onderstaand recept is zo’n flesje dat je ergens onderweg bij een speciaalzaak koopt omdat je het niet kunt laten. Ken je dat?

Tip: geen fan van geitenkaas? Neem dan Brie

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram parelcouscous
  • 200 gram geitenkaas
  • 6-8 gedroogde vijgen
  • 75 gram olijven
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 lente ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gemengde sla
  • 100 gram azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • verse peterselie of bieslook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen:

Snij de rode ui in dunne ringen en doe deze in een glazen potje met deksel. Doe er de azijn en de suiker bij. En ook een beetje peper en zout. Schud goed en zet opzij.

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout. Spoel de parelcouscous wanneer deze gaar is direct met koud water.

Was de sla en laat uitlekken. Snij de tomaten in vieren en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Snij in stukjes. Doe dit ook met de paprika. Snij de bleekselderij en lente-ui in fijne reepjes. Snij de olijven in ringetjes en de vijgen in grove stukken. Doe deze gesneden groentes in een kom samen met de parelcouscous. Voeg er de balsamicoazijn en de olijfolie aan toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Neem 1/3 van de rode ui uit de marinade en doe dit bij de couscous, bewaar de rest voor een andere keer. Snij een beetje peterselie of bieslook en meng ook deze erdoor. Verkruimel de helft van de geitenkaas erdoor. Verdeel de gewassen sla over borden of een grote kom en verdeel er de couscous salade overheen. Werk de salade af met de rest van de geitenkaas.

Serveer de salade koud of op kamertemperatuur. De salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen is vooraf te maken en 1 tot 2 dagen te bewaren. Voeg er echter dan nog niet de gemengde sla aan toe, deze zal er niet fris meer uit zien na een dag door de zuren uit de salade.

Tafel lekker !!

Tags: Gedroogde vijgenKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin37Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wittekoolsalade met Leidse kaas
Salade

Wittekoolsalade met Leidse kaas

Gerookte forelsalade
Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Orzo salade met rode biet en geitenkaas
Salade

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Opgemaakte huzarensalade
Bijgerecht

Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!

salade peer en geitenkaas
Salade

Salade met peer en geitenkaas

Verse krabsalade
Salade

Krabsalade; met echte krab!

Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Salade

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen