• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Vol verse ingrediënten

door Connie Derks
in Salade
0
0
Salade van parelcouscous

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen – een maaltijdsalade met verrassende smaken.

Een parel van een couscous

Parelcouscous is uitermate geschikt om een salade mee te maken. Parelcouscous heeft een minder fijne structuur dan de gewone couscous die vaak te fijn is voor een salade met grovere ingrediënten.

Verrassende smaken

Een salade moet verrassingen bevatten en niet altijd hetzelfde smaken. Deze salade heeft als speciale smaakmaker gedroogde vijgen en zoetzure ui. Die combinatie van zoet en zuur met de iets zilte smaak van de geitenkaas zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Dressing

Om de smaken in een salade samen te laten komen gebruik je een dressing. Dit kan een mengsel zijn van olie en azijn of op basis van mayonaise of yoghurt. Voor deze salade gebruiken we balsamicoazijn met olijfolie. De balsamico azijn is licht zoet wat goed past bij de rest van de ingrediënten. Balsamico azijn is er in vele smaken. De meest gebruikte is de rode balsamicoazijn, heerlijk en helemaal goed voor deze salade. Soms kan ik het niet laten om een heerlijk flesje balsamico te kopen bij een speciaalzaak. Zo kwam het dat ik nog een flesje dadel en vijgen balsamico had staan die ik voor deze salade gebruikt heb.

Tip: geen fan van geitenkaas? Neem dan Brie

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram parelcouscous
  • 200 gram geitenkaas
  • 6-8 gedroogde vijgen
  • 75 gram olijven
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 lente ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gemengde sla
  • 100 gram azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • verse peterselie of bieslook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen:

Snij de rode ui in dunne ringen en doe deze in een glazen potje met deksel. Doe er de azijn en de suiker bij en een beetje peper en zout. Schud goed en zet opzij.

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout. Spoel de parelcouscous wanneer deze gaar is direct met koud water.

Was de sla en laat uitlekken. Snij de tomaten in vieren en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Snij in stukjes. Doe dit ook met de paprika. Snij de bleekselderij en lente-ui in fijne reepjes. Snij de olijven in ringetjes en de vijgen in grove stukken. Doe deze gesneden groentes in een kom samen met de parelcouscous. Voeg er de balsamicoazijn en de olijfolie aan toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Neem 1/3 van de rode ui uit de marinade en doe dit bij de couscous, bewaar de rest voor een andere keer. Snij een beetje peterselie of bieslook en meng ook deze erdoor. Verkruimel de helft van de geitenkaas erdoor. Verdeel de gewassen sla over borden of een grote kom en verdeel er de couscous salade overheen. Werk de salade af met de rest van de geitenkaas.

Serveer de salade koud of op kamertemperatuur. De salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen is vooraf te maken en 1 tot 2 dagen te bewaren. Voeg er echter dan nog niet de gemengde sla aan toe, deze zal er niet fris meer uit zien na een dag door de zuren uit de salade.

Tafel lekker!!

Tags: CouscousGedroogde vijgenKaas - GeitenkaasMaaltijdsalade
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert
Visgerechten

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert

Orzo salade met rode biet en geitenkaas
Salade

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Geitenkaas hapjes; Kleurrijke verleiding op de borreltafel
Hapjes

Geitenkaas hapjes; Kleurrijke verleiding op de borreltafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen