Salade van pompoen en feta – Je kunt natuurlijk weer een makkelijke snelle salade maken, maar je kunt ook iets bijzonders op tafel zetten.
Een pompoen roosteren
Als je een pompoen roostert wordt die heerlijk zacht van structuur met een stevige buitenkant. Dat dat lekker is weet je vast wel, maar wist je dat je de geroosterde pompoen ook heel goed in een salade kunt verwerken? Met dit recept voor een salade van pompoen en feta kun jij dat uitproberen.
Het zoute van de feta haalt het enigszins zoete en de wat vlakke smaak van de pompoen helemaal op. En om er nog meer smaak aan te geven ga je werken met ras el hanout.
Pompoen schillen is een lastig klusje
De salade van pompoen en feta wordt dus gemaakt met geroosterde pompoen. Die pompoen zul je dus eerst moeten schillen. Pompoen schillen is nu niet bepaald een leuk klusje. De pompoen is vrij hard wat het schillen lastig maakt. Je kunt het beste een goede dunschiller gebruiken om pompoen te schillen. Je kunt de schil er ook gewoon aan laten. Die schil kun je namelijk prima eten, en het heeft als voordeel dat de stukjes gesneden pompoen steviger blijven.
Echt verrassen met een salade van pompoen en feta
Oké, je moet even een pompoen roosteren, maar dat is dan ook gelijk het meeste werk. Terwijl die pompoen in de oven staat kun jij de rest al voorsnijden. Reken dus een half uur voor de pompoen + een kwartier voor de salade. In drie kwartier zet jij dus een echt lekkere en originele salade op tafel. Krijg je gasten? Die hebben de salade nog nergens anders gegeten en zullen dus absoluut verrast zijn.
Dit serveer je erbij:
De salade van pompoen en feta past uitstekende bij gegrilde kip en gegrild lamsvlees, maar kun je ook uitstekend serveren naast gegrilde vis zoals zalm of dorade. Durf ook te combineren met couscous of bulghur. Door de ras el hanout in de salade passen de smaken uitstekend bij elkaar.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Salade van pompoen en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram pompoen
- 250 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel ras el hanout
- Munt
- Tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met pompoen en feta:
Was de pompoen en haal het zachte gedeelte met de pitten eruit.
Snij de pompoen met schil en al in blokjes ter grootte van dobbelstenen.
Doe de blokjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de olijfolie en de ras el hanout over.
Hussel even goed door elkaar zodat de olie en de kruiden goed verdeeld worden.
Spreid de pompoen gelijkmatig uit over de bakplaat en schuif de plaat in een oven van 170 graden. Bak de pompoen in ongeveer een half uur gaar. Test even of de pompoen gaar is.
Laat de pompoen afkoelen.
Snijd de feta in kleine blokjes of verkruimel de kaas over de pompoen.
Ris een takje tijm en hak het fijn.
Ris 2 takjes munt en scheur de blaadjes in stukjes.
Hussel alles door elkaar en klaar is je salade.
De salade met pompoen en feta is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Tafel lekker !!