Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade van pompoen en feta

Niet iedereen kan de smaak van pompoen waarderen. Maar vaak is het ook angst voor het onbekende. Probeer dan deze salade van pompoen en feta eens.

0 2.839

Salade van pompoen en feta – Wanneer je een pompoen roostert wordt deze heerlijk zacht van structuur met een stevige buitenkant. Dat dit lekker is weten we wel maar wist je dat je de geroosterde pompoen ook heel goed in een salade kunt verwerken? Ik maakt een simpele salade met pompoen en feta. Het zoute van de feta haalt het enigszins zoete en de wat vlakke smaak van de pompoen helemaal op. Verder heb ik de pompoen gekruid met een flinke theelepel ras el hanout.

Pompoen schillen, een lastig klusje

Pompoen schillen is nou niet bepaald een leuk klusje. De pompoen is vrij hard wat het schillen lastig maakt. Je kan het beste een goede dunschiller gebruiken om pompoen te schillen. Maar heel vaak gebruik ik de pompoen met schil en al. Je kan deze schil namelijk prima eten. Bovendien blijven de stukjes gesneden pompoen steviger als je de schil er aan laat.


Salade van pompoen en feta

Salade voor 4 personen

  • 500 gram pompoen
  • 250 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • Mint
  • Tijm

Was de pompoen en haal het zachte gedeelte met de pitten eruit. Snij de pompoen met schil en al in blokjes ter grootte van dobbelstenen. Doe de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de olijfolie en de ras el hanout over. Hussel even goed door elkaar zodat de olie en de kruiden goed verdeeld worden. Spreid de pompoen gelijkmatig uit over de bakplaat en schuif de plaat in een oven van 170  graden. Bak de pompoen in ongeveer een half uur gaar. Test even of de pompoen gaar is. Laat de pompoen afkoelen. Snij de feta in kleine blokjes of verkruimel deze over de pompoen. Ris een takje tijm en hak deze fijn. Ris 2 takjes mint en scheur de blaadjes in stukjes. Hussel alles door elkaar en klaar is je salade. Deze salade is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer