Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade van radicchio, peer en gorgonzola

Een salade kan altijd. Een salade van radicchio is echter niet zo alledaags. De bitterheid van de sla wordt gecompenseerd door de zoete peer en het pikante van de kaas.

Salade van radicchio, peer en gorgonzola – Een frisse salade als aanvulling bij je maaltijd of als lunch, een salade kan eigenlijk altijd. Deze salade met radicchio is een bijzonder, frisse salade waarin er een kleine hoofdrol is weggelegd voor de gorgonzola. Het geeft zo’n heerlijk zoute smaak aan deze salade.

Radicchio

En dan de radicchio, de kleur is er natuurlijk één om direct verliefd op te worden, het mooie donkerrode kleurt prachtig in een salade. Maar ook de enigszins bittere smaak van de radicchio gaat in deze salade perfect samen met het zoete van de peer en de krachtige smaak van de dressing. Naast de radicchio gebruik ik ook botersla in de salade, juist omdat de radicchio een best wel uitgesproken smaak heeft, is de zachte smaak van de botersla hier een perfecte aanvulling bij.

Veel smaken in één salade, het kan bijna niet anders of ook jij ervaart deze salade als een feestje op je bord.

Salade van radicchio, peer en gorgonzola

  • 1 krop radicchio
  • 1/2 krop botersla
  • 1 rijpe peer
  • pitjes van een halve granaatappel
  • 100 gram gorgonzola
  • 60 gram pecannoten

Was de sla grondig zodat er geen zand meer aanzit, dit gaat het best door de onderkant van de krop af te snijden waardoor de bladeren los komen. Spoel de bladeren goed af onder koud water en schud daarna goed uit, gebruik eventueel een slacentrifuge. Voor een mooier effect in mijn slakom scheur ik de blaadjes in plaats van ze te snijden.

Voor de dressing:

  • 2 el balsamico azijn
  • 2 tl limoensap
  • 2 el walnootolie
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • flinke snuf zeezout
  • peper uit de pepermolen

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer met een kleine garde of een vork goed door elkaar.
Rooster de pecannoten even lichtjes aan in een koekenpan, laat ze daarna afkoelen.

Scheur de bladen van de beide slasoorten in stukjes en doe deze in een kom. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes. Strooi nu de peer, de pecannoten en de granaatappelpitjes over de sla. Brokkel de gorgonzola boven de sla en schenk als laatste de dressing over de salade van radicchio.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.