- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado – De basis van deze maaltijdsalade is een heerlijk frisse rode bietensalade die je ook prima als bijgerecht op tafel kunt zetten. Deze rode bietensalade is heerlijk fris van smaak door de toevoeging van sinaasappel en citroen en past perfect bij een zomerse maaltijd of bij de BBQ.

Maaltijdsalade

In de zomer ben ik een groot liefhebber van maaltijdsalades[1]. Deze zijn vaak net wat lichter verteerbaar en snel gemaakt. Er was nog wat bietensalade over van gisteren dus heb ik de restjes samen met een avocado en wat geitenkaas verwerkt in een verantwoorde maaltijdsalade. De salade decoreerde ik met allerlei lekkers en een prachtige roze dressing. Rooster er eventueel voor de liefhebber nog wat donkere sneetjes brood bij en je hebt een heerlijke zomerse maaltijd.


Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

De rode bietensalade

Rasp de gekookte rode bieten boven een kom. Rasp nu met een hele fijne rasp de helft van de schil van de sinaasappel erbij, zorg ervoor dat je alleen het oranje gedeelte raspt het witte smaakt namelijk erg bitter. Pers de sinaasappel en de citroen boven de bietjes uit en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Snij de ui in kwarten en snij er zeer dunne schijfjes van doe dit bij de bietjes, roer goed door en zet dit liefst een paar uurtjes koel weg.

De maaltijdsalade

Verdeel sla naar keuze over 4 borden. Schep de rode bietensalade in een zeef en vang het vocht op. Schep een royale lepel mayonaise in een kommetje en voeg hier een lepel van de dressing van de bietjes bij. Roer goed door tot een mooie roze gekleurde dressing. Verdeel de bietensalade over de sla. Snij de avocado in dunne plakjes en verdeel deze samen met de komkommer en wat olijfjes over de bieten. Verkruimel hier de geitenkaas over of neem hiervoor van die handige kleine crumbles. Verdeel de dressing over de borden met salade en strooi er nog wat geroosterde pijnboompitjes over. Serveer direct.

Tafel lekker!

Links in dit artikel:
  1. maaltijdsalades: https://lekkertafelen.nl/special/maaltijdsalade/
  2. rode bieten: https://lekkertafelen.nl/special/rode-bietjes/
  3. geitenkaas: https://lekkertafelen.nl/special/geitenkaas/
  4. avocado: https://lekkertafelen.nl/special/avocado/