Salade van rode kool met mineola en grapefruit – Rode kool wordt meestal gekookt gegeten, maar wist je dat je van rode kool ook heerlijke en gezonde salades kunt maken? Een salade is, mits je er niet te veel vet aan toegevoegd, altijd wel gezond, maar deze salade van rode kool is door toevoeging van citrusvruchten een echt vitaminebommetje. Zowel de kool als het citrusfruit zitten vol vitamine C. Kijk naar de prachtige kleuren. Gezond eten hoeft echt geen straf te zijn!
Maak een koolsalade altijd minimaal een uur vooraf omdat de kool dan door de zuren van de dressing zachter wordt en zo beter verteerbaar.
Citrusfruit in mooie partjes
Je kunt de mineola natuurlijk gewoon schillen en de partjes een keer doorsnijden, maar door de schil van de vrucht af te snijden en het vruchtvlees met een mes tussen de vliesjes uit te snijden krijg je mooie partjes die prettiger te eten zijn in een salade van rode kool. Het lijkt lastig maar eigenlijk valt het best mee. Zorg wel dat je er een bordje of bakje onder hebt staan om het kostbare sap op te vangen.
Tip: Probeer ook eens deze herfst- en wintersalades.
Grapefruit of pompelmoes; Hoe zit het nu precies?
Er is meer dan alleen een rode en witte grapefruit, en is het nu een grapefruit of pompelmoes? Antwoorden en recepten vind je hier
Rode Kool salade op drie manieren
Maak eens een rode kool salade. Heb je een lekker stukje vlees of wild? Serveer er rode kool salade bij. Ontdek de diverse mogelijkheden.
Salade van rode kool met mineola en grapefruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/4 rode kool
- 2 mineola ’s
- 1 rode grapefruit
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel appelazijn
- een snufje zout
- 25 gram zonnebloempitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salade van rode kool met mineola en grapefruit:
Schaaf of snijd de rode kool zo dun mogelijk. Snijd de schil met een scherp mes van de mineola en de grapefruit. Snijd de partjes ertussen uit zodat je mooie partjes krijgt zonder vlies. Doe dit boven een kommetje en vang hierin het vrijgekomen sap op. Voeg de honing, zout en appelazijn toe aan het sap, roer door en doe dit bij de gesneden kool in een kom. Kneed nu even goed door zodat de kool kneust en zo wat zachter wordt. Zet alles minimaal 1 uur koel weg. Rooster de zonnebloempitjes even kort in een droge koekenpan. Schep de salade met rode kool nog eens goed door en voeg er vlak voor het serveren de zonnebloempitjes en de partjes fruit aan toe.
Tafel lekker !!