Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade van rode kool met mineola en grapefruit

Wil je eens iets anders dan de rode kool koken ?? Maak dan deze salade van rode kool die door toevoeging van citrus fruit een echt vitamine bommetje is.

0 1.364

Salade van rode kool met mineola en grapefruit – Rode kool wordt meestal gekookt gegeten maar wist je dat je van rode kool de heerlijkste en gezondste salades kunt maken?  Een salade is mits je er niet te veel vet aan toegevoegd altijd wel gezond, maar deze salade is door toevoeging van citrusvruchten een echt vitamine bommetje. Behalve dat hij erg lekker en gezond is, is hij ook nog een een lust voor het oog.

Tip: Maak een koolsalade altijd minimaal een uur vooraf omdat de kool dan door de zuren van de dressing zachter wordt en zo beter verteerbaar.

Citrusfruit in mooie partjes

Je kan de mineola natuurlijk gewoon schillen en de partjes een keer doorsnijden maar door de schil van de vrucht af te snijden en het vruchtvlees met een mes tussen de vliesjes uit te snijden krijg je mooie partjes die prettiger te eten zijn in een salade. Het lijkt lastig maar eigenlijk valt het best mee. Zorg wel dat je er een bordje of bakje onder hebt staan om het kostbare sap op te vangen.

Salade van rode kool met mineola en grapefruit

Salade voor 4 personen

  • ¼ rode kool
  • 2 mineola ’s
  • 1 rode grapefruit
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Snufje zout
  • 25 gram zonnebloempitjes

Schaaf of snijd de rode kool zo dun mogelijk. Snijd de schil met een scherp mes van de mineola en de grapefruit. Snijd de partjes ertussen uit zodat je mooie partjes krijgt zonder vlies. Doe dit boven een kommetje en vang hierin het vrijgekomen sap op. Voeg de honing, zout en appelazijn toe aan het sap, roer door en doe dit bij de gesneden kool in een kom. Kneed nu even goed door zodat de kool kneust en zo wat zachter wordt. Zet alles minimaal 1 uur koel weg. Rooster de zonnebloempitjes even kort in een droge koekenpan. Schep de salade nog eens goed door en voeg er vlak voor het serveren de zonnebloempitjes en de partjes fruit aan toe.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer