Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade van zeekraal en Hollandse garnalen

Zeekraal heeft van zichzelf al een zoute, zilte smaak en deze salade van zeekraal, met Hollandse garnalen is dus ook een gekookt eitje!

0 1.881

Salade van zeekraal en Hollandse garnalen – Zeekraal is eigenlijk ook een oer-Hollandse groente. Het plantje groeit namelijk het best op de grens van zoet en zout water en daar hebben we in ons landje genoeg van. Vooral in Zeeland kan je deze groente dus ook het meest vinden. Zowel in het wild als geteeld op het land. Loop nu niet het eerste natuurgebied in om zelf je maaltje zeekraal bij elkaar te snijden, er zijn strenge regels om te oogsten en die zijn er niet voor niets.

Zeeuwse zeekraaltelers vind je meestal in de gebieden vlak achter de dijk, omdat de zeekraal het zoute water nodig heeft om te groeien. Geen zout, geen zeekraal. Het seizoen van zeekraal in Zeeland is de zomer, de maanden juni, juli en augustus. Daarnaast wordt er geïmporteerd uit onder andere Frankrijk, waar een halfwilde zeekraal geoogst wordt.

Juist het zoute water zorgt ervoor dat zeekraal van zichzelf al een zoute, zilte smaak heeft. Handig dus, geen zout meer nodig! Is de zeekraal nog iets te zout naar jouw smaak, gewoon even goed afspoelen. De zeekraal is zowel rauw als met heel even de kook erover te bereiden. Kook vooral niet te lang, het moet nog knapperig blijven. Een minuutje is echt voldoende.


Salade van zeekraal en Hollandse garnalen

voor 2 personen

Kook de eieren in 6 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes. Zet ondertussen een andere pan met water op en doe hier de zeekraal in wanneer het water kookt. Laat de zeekraal maximaal 1 minuut meekoken, giet af en spoel na met koud water.

Doe de zeekraal in een schaal, leg hier de eipartjes op en strooi de garnalen erover heen. Maak af met de vers gemalen peper en een beetje olijfolie.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer