Salsa van ananas – Een verrassend lekkere en verantwoorde saus van verse ananas. Al eens verse salsa geproefd? Zo niet, dan wordt het tijd er eens een te maken. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je een fijn recept om een salsa van ananas mee te maken.
Verse ananas is altijd lekker
Ananas is heerlijk als tussendoortje, maar ook bij de maaltijd smaakt die tropische vrucht bijzonder goed. De friszure smaak geeft menig gerecht een oppepper. De salsa van ananas doet dat zeker, want behalve ananas zitten er ook nog andere krachtige en frisse smaken als limoen, gember en een rood pepertje in dit recept. Alles is mooi in balans en niet overdreven pittig, zodat iedereen er van mee kan eten.
Salsa is een vet lekkere saus waar geen vet in zit
Behalve dat de salsa van ananas erg lekker is en het recept makkelijk te maken is, heeft hij ook als voordeel dat er geen vet in zit. Het is een verantwoord recept, gemaakt met verse groenten en fruit. Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst van het recept. Een saus hoeft echt niet altijd mayonaise of zuivel te bevatten, maar kun je ook op basis van alleen groente en fruit maken. Snijd de ingrediënten wel fijn en niet te grof, anders loop je het risico in plaats van een saus een salade te maken.
Gelijke blokjes in de salsa van ananas staat natuurlijk mooi, maar ben je niet zo van het netjes in blokjes snijden, hak alles dan fijn met een koksmes. Het is echt niet erg als niet alles perfect gelijk is. Nog handiger is het als je een foodprocessor hebt, waarmee je de groente en het fruit klein kunt maken. Een paar keer pulsen en klaar is je salsa, Jamie Oliver doet niet anders.
Salsa van ananas is lekker bij heel veel andere recepten
Ananas salsa is erg lekker als saus bij de barbecue of warme maaltijd. Hij is vooral erg lekker bij kip en varkensvlees. Kaasgerechten, kaasplankjes, maar ook tosti’s of een simpele boterham met kaas worden een feestje met die saus. En gebruik de saus van vers fruit lekker royaal, want het draagt bij aan je dagelijkse portie groente en fruit, dus schuldig voelen hoeft hierbij echt niet, je bent juist goed bezig.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Salsa van ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 verse ananas
- 1/2 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 2 cm verse gember
- paar takjes koriander
- 2 theelepels rietsuiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salsa van ananas:
Maak de ananas schoon en snijd die in kleine blokjes. Doe dit in een ruime kom.
Rasp de schil van 1 limoen boven de ananas, doe dit ook met de gember. Bestrooi met de suiker.
Pers nu beide limoenen uit en giet het sap over de ananas. Meng even goed door zodat de smaken worden verdeeld en de suiker makkelijker smelt.
Snijd nu de ui, peper, en paprika zo fijn mogelijk.
Hak de koriander fijn en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet koel weg tot gebruik.
De salsa van ananas is de tweede dag het lekkerst en is in de koelkast 3 tot 4 dagen te bewaren.
Tafel lekker !!