Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Seizoenssalade: Aardbeien, Asperges, Rucola

Verrassende voorjaarssalade met aardbeien en asperges. Met deze heerlijke salade zet je in één klap de lente op je bord. Fris, kleurrijk en vol van smaak.

0 1.644

Seizoenssalade: Aardbeien, Asperges, Rucola – Wanneer mijn boerderijwinkel weer aardbeien en asperges verkoopt dan weet ik dat het voorjaar in de lucht zit.

Aardbeien en asperges

Aardbeien ze zijn het hele jaar door te koop, maar dat moeten we eigenlijk niet willen. De eerste Nederlandse (kas)aardbeien zijn vanaf april weer te koop. Ik en vele met mij kunnen er geen genoeg van krijgen. Aardbeien op brood, in de yoghurt maar ook in de salade. Ze zijn niet alleen erg lekker en gezond maar ook nog eens een lust voor het oog.

Het asperge seizoen loopt van maart/ april tot 24 juni. Deze einddatum staat al jaren vast. En als de seizoenen zo kort zijn, moet je er volop van genieten. Het eerste wat ik er van maak is altijd asperge soep met een vleugje sinaasappel. Ook gekookt met een eitje en ham staat de asperge hier regelmatig op tafel. Maar ook in salades is de asperge erg lekker, met een aardappel en een eitje en wat mayonaise of in een lekker lichte salade zoals deze met aardbeien.

In deze salade combineren we beide seizoensproducten. Om er een maaltijd salade van te maken heb ik er wat rosbief bij gedaan. Een knapperig vers broodje erbij en je hebt een volledige maaltijd.


Seizoenssalade: Aardbeien, Asperges, Rucola

Salade voor 4 personen

  • romaanse sla naar wens
  • rucola naar wens
  • 250 gram aardbeien
  • 500 gram asperges
  • 200 gram rosbief gesneden
  • handje pijnboompitten
  • 3 eetlepels frambozen azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

Schil de asperges en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat afkoelen. Snij in stukken. Snij de aardbeien in plakjes. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Snij de romaanse salade in grove stukken en verdeel de salade over een schaal of op borden. Verdeel de aardbeien en  asperges over de sla. Snij de plakjes rosbief doormidden, draai er “roosjes” van en verdeel deze over de salade. Maak de dressing door de mosterd met de azijn los te kloppen. Klop hier langzaam de olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de salade. Strooi de pijnboompitten erover en serveer de voorjaarssalade met een vers afgebakken broodje.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer