Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Simpele aardappelsalade met knapperige bacon

Er zijn diverse recepturen voor aardappelsalade, maar wij houden het graag eenvoudig. Dit is echt een simpele aardappelsalade met heerlijk knapperige bacon.

0 1.088

Simpele aardappelsalade – Aardappelsalades zijn een heerlijk bijgerecht in de zomermaanden, maar ze kunnen natuurlijk het hele jaar door. Het belangrijkste bij het maken van deze simpele aardappelsalade is dat je de aardappelen niet te lang doorkookt. Deze aardappelsalade is is niet alleen lekker, hij is ook nog eens vrij snel te maken. Het is een uitstekend bijgerecht bij de barbecue of bij een andere gelegenheid waarbij mensen graag buiten eten. Als je  gas tot je beschikking hebt op vakantie dan kun je deze salade ook ter plekke maken. Probeer maar eens want die knapperige stukjes bacon voegen veel smaak toe.

Experimenteren

Met een aardappelsalade kun je bijna onbeperkt variëren. Voeg verse groenten, stukjes vlees of stukjes vis toe of probeer eens een andere dressing. Ideaal om je restjes in de koelkast op te maken dus. Een simpele aardappelsalade met veel smaak begint bij het beperken van die ingrediënten. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om de juiste combinaties en de juiste bereiding uiteraard.


Simpele aardappelsalade

Doe zure room en mayonaise in een kom en meng goed door elkaar. Voeg ¾ deel van de verse bieslook (uit de tuin) en de kaas toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.  Schil de aardappels, snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook ze in zout water totdat ze gaar zijn. Bak de plakjes bacon en snijd in stukjes. Hou er wat apart. Meng nu alles door elkaar en roer goed door. Garneer af met het overige ¼ deel van de verse bieslook en de achtergehouden stukjes knapperige bacon. Serveer deze simpele aardappelsalade niet warm, maar op kamertemperatuur want zo is deze aardappelsalade het lekkerst. Om het extra lekker te maken kun je er nog 1 el zongedroogde tomaatjes door doen.

Aardappelsalade is altijd een prima bijgerecht bij de barbecue buiten in de tuin of op vakantie.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer