Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade

Gezond eten saai? Absoluut niet. Deze slaschuitjes barsten van de vezels en de eiwitten en zien er ook nog eens feestelijk uit.

0 626

Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade. Gezond eten saai? Absoluut niet. Deze schuitjes barsten van de vezels en de eiwitten en zien er ook nog eens feestelijk uit.

Romaanse sla

Romaanse sla is vooral bekend van de Ceasar salade. Deze kleine stevige kropjes lenen zich echter ook goed om te vullen. De blaadjes zijn mooi stevig en handzaam en doordat ze aan de zijkanten zo mooi opkrullen zijn ze dus ideaal om te vullen. Lekker voor de lunch, bij de bbq of op een feestje als vervanger van de blokjes kaas en worst.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn weer terug van weggeweest, ze worden zelfs aanbevolen door het voedingscentrum.  Ze barsten van de vezels, eiwitten, ijzer en andere nuttige voedingsstoffen. Het wordt aanbevolen om ze minimaal 1 maal per week te eten. Met een salade zoals deze is dat geen enkel probleem toch?

Geitenkaas

Geitenkaas en peulvruchten naar mijn idee een heerlijke combi maar ze hebben wel een tegenhanger in smaak en frisheid nodig. In deze salade gebruik ik daarom voor de smaak gedroogde tomaat en lekker frisse komkommer voor een fris knapperige bite. Zo is de salade mooi in balans.


Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade

Voor 8 schuitjes

  • Romaanse sla
  • 100 gram gemengde gekookte peulvruchten
  • 100 gram geitenkaas crumbels
  • 1/4 komkommer
  • 4 gedroogde tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • ½ theelepel ras el hanout
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Haal 8 blaadjes sla van het kropje en was deze. Spoel indien nodig de peulvruchten af. Snij de lente-uitjes in ringetjes en de gedroogde tomaat in stukjes. Snij de komkommer in blokjes. Meng de yoghurt met de ras el hanout en zout en peper naar smaak. Hou wat ringetjes lente ui, crumbels geitenkaas en stukjes tomaat achter om te garneren. Meng de rest door elkaar en vul hiermee de sla schuitjes. Garneer met de achtergehouden groentes en kaas en strooi er een heel klein beetje ras el hanout overheen. Serveer direct. De salade is apart van de slaschuitjes 2 dagen te bewaren.

Tafel lekker!

Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer