- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Sperziebonen salade met hazelnoot en mustardcress

Sperziebonen salade – In de zomer en zeker in de vakantietijd willen we allemaal genieten van de mooie zomeravonden. Gezellig met het gezin aan tafel, wat vlees van de grill, een knapperig stuk brood en een lekkere salade. Glaasje wijn erbij en that’s it. Meer hoeft het niet te zijn. Niet te lang in de keuken met het mooie weer, daar is het vaak ook veel te warm voor. Een salade is dan een uitkomst. Met wat noten en een lekkere cress[1] erbij steel jij de show met een luxe salade die snel klaar is.

Cress zie je steeds vaker in de winkels en is er in vele smaken. Het is een zeer gezonde en lekkere afwisseling in de salade of als decoratie. Voor deze salade heb ik gebruik gemaakt van hazelnootolie omdat deze de smaak van de geroosterde hazelnoten nog meer naar boven haalt. Heb je geen hazelnootolie? Een lekkere olijfolie volstaat ook prima.

Sperziebonen salade

Salade[2] voor 4 personen

Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Laat ze een beetje afkoelen en hak ze grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Maak een dressing van de olie, azijn, honing peper en zout. Doe de dressing over de lauw warme boontjes en laat geheel afkoelen. Meng er vlak voor het serveren de gehakte hazelnoten en de afgeknipte cress doorheen zodat deze lekker knapperig blijven.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. cress: https://lekkertafelen.nl/specials/cress-niet-meer-alleen-voor-topkoks/
  2. Salade: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/salade/
  3. sperzieboontjes: https://lekkertafelen.nl/special/sperziebonen/