• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Sperziebonensalade met graskaas

Zet deze salade in juni op tafel en je proeft het seizoen

Elise de Haan door Elise de Haan
in Salade
0
0
Sperziebonensalade met graskaas

Sperziebonensalade met graskaas – Soms wil je een snelle maaltijd, maar toch gezond eten. Deze zomerse maaltijdsalade is een voorbeeld van zo’n snelle en makkelijke maaltijd. Vol verse groenten en zonder vlees en vis. De graskaas en de eitjes zorgen voor de nodige eiwitten. En daarmee is deze sperziebonensalade met graskaas dus ook geschikt voor de vegetariërs onder ons. Je zou de bonen en de eieren van tevoren kunnen koken, zodat je op het moment dat je thuiskomt van een lange werkdag alleen nog maar de ingrediënten van de sperziebonensalade hoeft te mengen en de dressing te kloppen. Dan kun je zo aan tafel, of op de bank neerploffen.

Graskaas, als de koeien weer buiten lopen

Graskaas is een echt voorjaars- en zomerproduct. Graskaas is een heel jonge kaas die wordt gemaakt van de melk van koeien die na de winter weer buiten lopen. Je proeft als het ware het voorjaar terug in de kaas. Het is dus niet het hele jaar door verkrijgbaar. Mocht je de sperziebonensalade met graskaas willen maken op een moment dat er geen graskaas beschikbaar is, kies dan als alternatief voor heel jonge kaas. Mag het van jou wel een beetje pittiger? Ook met een wat meer belegen kaas is deze salade heerlijk. Of kies eens voor oude komijnekaas, iets compleet anders, maar net zo lekker!

Sperziebonensalade met graskaas, tips

Je kunt deze salade ook heel goed serveren als bijgerecht bij een barbecue. Reken dan wat minder per persoon, want de salade vult goed.

In plaats van sperziebonen kun je ook haricot verts, dat is het Franse zusje van onze sperzieboon, gebruiken. Ook boterbonen doen het heel goed in deze salade.

Sperziebonensalade met graskaas

graskaas

Graskaas vanaf juni weer verkrijgbaar

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen.

Sperziebonensalade met graskaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram sperziebonen, schoongemaakt en in tweeën
  • 400 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 rode uien, in dunne kwart ringen
  • 4 eieren
  • 300 gram graskaas, in kleine blokjes
  • 100 ml olijfolie
  • 3 eetlepels curry (of tomatenketchup)
  • 3 eetlepels water
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een sperziebonensalade met graskaas:

Zet een pan water met wat zout op en breng het aan de kook. Als het water kookt voeg je de sperziebonen toe. Kook ze beetgaar. Stort ze in een vergiet en spoel ze even af met koud water. Zo blijven ze mooi helder groen. Laat ze goed uitlekken.

Kook de eieren en laat ze schrikken onder de koude kraan.

Meng in een grote kom de sperziebonen, de gehalveerde tomaatjes en de ui met de stukjes graskaas. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden of grote kommen.

Pel de eieren, snijd ze in de lengte in vieren en leg op elk bord een 4 partjes ei.

Klop een dressing van de olijfolie, de curry en het water. Schep wat van de dressing over elk bord, of serveer de dressing er apart bij.

Tafel lekker !!

Tags: EierenGroenteKaas
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Koolrabisalade met venkel en komkommer
Salade

Koolrabisalade met venkel en komkommer

Kartoffelsalat
Salade

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

andijviesalade met abrikozen
Salade

Andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing

Tex-Mex bonensalade met gerookte kip
Salade

Tex-Mex bonensalade met gerookte kip

Gemengde bonensalade met gebakken tonijn
Salade

Gemengde bonensalade met gebakken tonijn

Spaanse bonensalade
Salade

Spaanse bonensalade; met chorizo en manchego

Salade van zomerbieten en venkel
Salade

Salade van zomerbieten en venkel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen