• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Sperziebonensalade met graskaas

Zet deze salade in juni op tafel en je proeft het seizoen

door Elise de Haan
in Salade
0
0
Sperziebonensalade met graskaas

Sperziebonensalade met graskaas – Soms wil je een snelle maaltijd, maar toch gezond eten. Deze zomerse maaltijdsalade is een voorbeeld van zo’n snelle en makkelijke maaltijd. Vol verse groenten en zonder vlees en vis. De graskaas en de eitjes zorgen voor de nodige eiwitten. En daarmee is deze sperziebonensalade met graskaas dus ook geschikt voor de vegetariërs onder ons. Je zou de bonen en de eieren van tevoren kunnen koken, zodat je op het moment dat je thuiskomt van een lange werkdag alleen nog maar de ingrediënten van de sperziebonensalade hoeft te mengen en de dressing te kloppen. Dan kun je zo aan tafel, of op de bank neerploffen.

Graskaas, als de koeien weer buiten lopen

Graskaas is een echt voorjaars- en zomerproduct. Graskaas is een heel jonge kaas die wordt gemaakt van de melk van koeien die na de winter weer buiten lopen. Je proeft als het ware het voorjaar terug in de kaas. Het is dus niet het hele jaar door verkrijgbaar. Mocht je de sperziebonensalade met graskaas willen maken op een moment dat er geen graskaas beschikbaar is, kies dan als alternatief voor heel jonge kaas. Mag het van jou wel een beetje pittiger? Ook met een wat meer belegen kaas is deze salade heerlijk. Of kies eens voor oude komijnekaas, iets compleet anders, maar net zo lekker!

Sperziebonensalade met graskaas, tips

Je kunt deze salade ook heel goed serveren als bijgerecht bij een barbecue. Reken dan wat minder per persoon, want de salade vult goed.

In plaats van sperziebonen kun je ook haricot verts, dat is het Franse zusje van onze sperzieboon, gebruiken. Ook boterbonen doen het heel goed in deze salade.

Sperziebonensalade met graskaas

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen.

Sperziebonensalade met graskaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram sperziebonen, schoongemaakt en in tweeën
  • 400 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 rode uien, in dunne kwart ringen
  • 4 eieren
  • 300 gram graskaas, in kleine blokjes
  • 100 ml olijfolie
  • 3 eetlepels curry (of tomatenketchup)
  • 3 eetlepels water
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een sperziebonensalade met graskaas:

Zet een pan water met wat zout op en breng het aan de kook. Als het water kookt voeg je de sperziebonen toe. Kook ze beetgaar. Stort ze in een vergiet en spoel ze even af met koud water. Zo blijven ze mooi helder groen. Laat ze goed uitlekken.

Kook de eieren en laat ze schrikken onder de koude kraan.

Meng in een grote kom de sperziebonen, de gehalveerde tomaatjes en de ui met de stukjes graskaas. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden of grote kommen.

Pel de eieren, snijd ze in de lengte in vieren en leg op elk bord een 4 partjes ei.

Klop een dressing van de olijfolie, de curry en het water. Schep wat van de dressing over elk bord, of serveer de dressing er apart bij.

Tafel lekker !!

Tags: EierenGroenteKaas
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Turkse bietensalade
Salade

Turkse bietensalade (vegetarisch)

Tonijnsalade met appel-min
Salade

Tonijnsalade met appel

Biefstuksalade met oesterzwammen
Salade

Biefstuksalade met oesterzwammen

Griekse rucolasalade
Salade

Griekse rucolasalade met halloumi

Chinese koolsalade
Salade

Chinese koolsalade; met een Oosters tintje

Pastasalade met gerookte kip
Salade

Pastasalade met gerookte kip en ananas

Veldsla met champignons
Salade

Veldsla met champignons; verrassend anders

groene salade met ananasdressing
Salade

Groene salade met ananasdressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen