Tomatensalade met burrata – Bij een lekkere Italiaanse maaltijd hoort een lekkere salade. En dan natuurlijk het liefst een salade die ook een Italiaans tintje heeft. Deze tomatensalade met burrata voldoet daar dus prima aan. Het is een heel eenvoudige salade, je maakt hem supersnel en hij past uiteraard ook bij andere gerechten dan alleen Italiaanse. Zo voeg je met gemak wat extra groenten toe aan je maaltijd en het is nog lekker ook!
Welke tomaten gebruik je voor een tomatensalade met burrata?
Je kunt in principe voor de salade elke soort tomaten kiezen die je wilt. Je kunt zelfs verschillende soorten of kleuren met elkaar mengen. Kies wel voor tomaten die echt rijp zijn, een lekkere smaak hebben en op kamertemperatuur zijn. Dat komt het resultaat van de tomatensalade met burrata beslist ten goede.
Burrata, wat is dat?
Burrata is een kaas die van mozzarella wordt gemaakt en kan dus net als die kaas worden gemaakt van koemelk of van buffelmelk. Het ziet er uit als een soort rond, wit zakje. Als je een bol burrata opensnijdt, loopt de zachte binnenkant er uit. Deze kaas is heerlijk romig en zacht van smaak. Je geeft dus met burrata heel makkelijk een lekker romig accent aan je (pasta)gerechten of je tomatensalade. Burrata wordt net als mozzarella verkocht in een bakje of zakje met pekelwater.
Mozzarella, voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Tomatensalade met burrata
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram smaakvolle tomaten, in plakjes
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 2 theelepels kappertjes
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 bol burrata
- olijfolie
- balsamicoazijn
- peper en zout
- paar takjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een tomatensalade met burrata:
Doe de plakjes tomaten, met de uienringen, wat blaadjes basilicum en de kappertjes in een slaschaal. Breng op smaak met wat peper en zout.
Leg de burrata op de tomatensalade en snijd het kaasje met een mes open, zodat de romige binnenkant over de salade loopt. Schenk naar smaak wat olijfolie en balsamicoazijn over de salade.
Bestrooi de tomatensalade met burrata met de geroosterde pijnboompitten, strooi er nog wat basilicum overheen en serveer hem direct. Deze salade past bij een Italiaanse maaltijd, maar is ook heerlijk bij andere gerechten of als bijgerecht bij een barbecue.
Tafel lekker !!