Tomatensalade met roomkaas en Nduja – Roomkaas, lekker op een boterham of in een saus maar ook in deze tomatensalade met nduja komt deze kaas prima tot zijn recht.
Balans
In deze tomatensalade met roomkaas en nduja is de roomkaas een frisse tegenhanger voor de pittige Italiaanse nduja. Ook past de zachte structuur van de roomkaas perfect bij de knapperige groente. Met recht een salade in balans!
Roomkaas
Roomkaas is een heel verse kaas die gemaakt is uit melk en room, Terwijl harde kazen minstens een paar maanden moeten rijpen heeft roomkaas maar maximaal een dag nodig om zijn lekker frisse smaak te krijgen. Het blijft hiermee fluweelzacht en houdt een romig frisse smaak. In de roomkaas die hier gebruikt wordt zijn kruiden toegevoegd wat de kaas een nog meer uitgesproken smaak geeft.
Tomaten en nduja
Naast roomkaas heeft deze salade als ingrediënten onder andere tomaten en nduja. Tomaten zijn er in veel soorten en maten, in de supermarkt is het aanbod vaak beperkt maar in de speciaalzaken vind je vaak de wat minder vaak voorkomende soorten. Deze tomaten hebben naast een iets andere smaak ook net een andere kleur of vorm en dat maakt een salade als deze een plaatje om te zien. In sommige speciaalzaken verkopen ze ook nduja, deze pittige Italiaanse smeerbare worst kan je prachtig verwerken in sauzen of zoals hier, in de dressing.
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Tomatensalade met roomkaas en Nduja
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 75 gram roomkaas met kruiden
- 1 rode ui in halve ringen
- 10 tomaten in verschillende maten en kleuren
- 1 kwart ijsbergsla
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram nduja
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Tomatensalade met roomkaas en nduja:
Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en voeg de nduja in stukjes toe. Bak op middelhoog vuur zodat de oliën uit de nduja trekken en het vlees gaart. Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee, hierdoor wordt de ui wat zachter van structuur en smaak. Blijf roeren zodat je een soort rul vlees in de olie met ui overhoud.
Zet het vuur nu uit en voeg de balsamico en de andere eetlepel olijfolie toe, roer goed en laat afkoelen.
Snij de tomaten in plakken van zo’n halve centimeter dik en de ijsbergsla in repen. Leg eerst de ijsbergsla in het midden van een groot bord en leg de tomaten hier bovenop. Verdeel de rest van de ui en de roomkaas in plukjes over de salade.
Schep als laatste de nduja dressing over het geheel en je tomatensalade met roomkaas en nduja is klaar.
Tafel lekker!