Tonijnsalade met appel – Een frisse tonijnsalade met appel. Als je die eenmaal geproefd hebt, maak je hem voortaan altijd zelf.
Je kookt het lekkerst met verse ingrediënten. Voor tonijn kun je soms een uitzondering maken. Want een tonijnsalade van verse tonijn is voor de meeste mensen gewoon geen optie. Uiteraard vul je de tonijn uit blik wel aan met volop verse ingrediënten.
Lekker fris door de appel
Door appel aan een salade toe te voegen wordt de salade veel frisser van smaak. Het geeft de salade ook een beetje bite. Tonijn zo uit het blik is niet echt lekker. De vis is een beetje droog en vezelig, zeker als je kiest voor tonijn op water. Door het gebruik van frisse smaken zoals appel, augurk en yoghurt wordt de iets minder aantrekkelijke tonijn toch een heerlijke salade.
Gezonde tonijnsalade met appel
De bakjes tonijnsalade uit de winkel zijn niet te vergelijken met de zelfgemaakte variant. Het ziet er als eerste al veel lekkerder uit. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de smaak is tien keer beter. En als bonus zitten er in de zelfgemaakte variant van tonijnsalade ook nog eens veel minder calorieën. Door het gebruik van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise wordt het aantal calorieën aanzienlijk verminderd. Je kunt de verhouding zelf kiezen, het lekkerste is half-om-half, maar alleen yoghurt is, zeker op een broodje, ook erg lekker!
Salades met appel
Appels zijn erg veelzijdig en lekker fris van smaak, deze salades met appel zijn heel verschillend in smaak en allemaal even lekker.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Tonijnsalade met appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram tonijn uit blik
- 100 gram jonagold
- 50 gram augurken
- 1/2 tomaat
- 25 gram ui
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1/2 eetlepel tomatenketchup
- 1 theelepel mosterd
- cajunkruiden naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tonijnsalade met appel:
Open het blikje tonijn en laat uitlekken.
Snijd de appel en augurk in blokjes.
Haal de pitjes uit de tomaat en snijd ook die in blokjes.
Snijd de ui ragfijn.
Doe naar smaak, Griekse yoghurt en mayonaise in een kommetje en roer er de mosterd, tomatenketchup en een beetje cajunkruiden door.
Leg de tonijn er op en haal die met een vork een beetje uit elkaar. Meng dit met de saus.
Voeg de gesneden groenten toe en roer alles luchtig door elkaar.
Proef en breng eventueel verder op smaak. Serveer de tonijnsalade met appel op een broodje, in een wrap of bij de borrel op toast.
Tafel lekker !!
Heerlijke recepten, ik ga ze snel proberen
Leuk om te horen, veel plezier bij het uitzoeken.