Veldsla met champignons – Op zoek naar het recept voor een heel smakelijke, snel te maken salade? Denk eens aan een salade van veldsla met champignons. Je maakt de salade aan met een eenvoudige vinaigrette op basis van olijfolie en azijn, een beetje pit komt van de rode ui, en de gerookte spekreepjes geven een lekker hartige bite aan de salade. Dat is alles. Eenvoud ten top, maar heel erg lekker!
Veldsla, de basis van de salade
Veldsla bestaat uit kleine bosjes groene blaadjes, en heeft een wat nootachtige smaak. Dat maakt de combinatie van veldsla met gebakken champignons is een heel goede. Je kunt veldsla met veel verschillende ingrediënten combineren, het is dus een goede basis om steeds iets anders op tafel te kunnen zetten. Je vindt veldsla meestal in zakjes in de koeling van de supermarkt.
Champignons
Voor dit recept hebben we kleine, witte champignons gebruikt en die gehalveerd. Mocht je deze niet kunnen vinden, neem dan gewone witte champignons of kastanjechampignons van een normaal formaat en snijd deze in vieren. Dat kan ook heel goed voor de veldsla met gebakken champignons.
Veldsla met champignons – tips
Wil je een luxere versie van de veldsla met champignons maken? Gebruik dan eens gemengde paddenstoelen in plaats van alleen champignons, en vervang de gerookte spekreepjes door pancetta.
Eet je liever geen vlees? Vervang de gerookte spekreepjes dan door een vegetarisch alternatief, of laat ze weg en voeg wat extra champignons toe aan de salade.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Veldsla met champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 85 gram veldsla
- 75 gram dunne reepjes gerookt spek
- 1/2 kleine rode ui, in heel dunne halve ringen
- 100 gram kleine champignons, gehalveerd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel azijn
- 1/2 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel honing
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je veldsla met champignons:
Doe de olijfolie, de azijn, de mosterd, en de honing met wat peper en zout in een kommetje en klop er een vinaigrette van.
Bak in een koekenpan, op een laag vuurtje, de spekjes uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in het vet van de spekjes dat is achter gebleven in de koekenpan de champignons gaar en lichtbruin. Breng ze op smaak met zout, peper, en een snufje tijm.
Doe de veldsla met de uien in een schaal, meng door elkaar en maak deze aan met de vinaigrette.
Leg de spekjes met de champignons op de veldsla.
Serveer de salade direct. Lekker als bijgerecht bij een pastaschotel.
Tafel lekker !!