Vleessalade van een restje rollade – Een rollade, zelfs al neem je een kleintje, is toch vaak net te veel voor twee personen. Invriezen kan, maar daar wordt het niet echt lekkerder van. En meestal is het ook net niet genoeg om daar een volgende keer weer met twee personen van te eten. De laatste plakjes van rollade met rode pesto, waar weer wat van overbleef, heb ik met een fijn gesneden uitje en een paar augurkjes omgetoverd tot een lekkere salade voor op brood of een toastje.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Vleessalade met rollade
- restje varkensrollade of ander vlees
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel rode pesto
- ½ theelepel cajun kruiden
- 2-3 augurkjes
- ½ ui
Snijd de augurk en de ui fijn. Meng de mayonaise met de yoghurt, de ui, de augurk, de rode pesto en de cajunkruiden. Snijd het vlees klein, dit mag iets grover zijn dan de ui en de augurk. Roer door elkaar en laat dit een uurtje staan om de smaak er goed in te laten trekken.