Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witlof salade met appel en walnoten

Een heerlijke frisse salade. Witlof salade met appel en walnoten is geschikt als bijgerecht maar ook als lunch met wat brood en kaas.

0 375

Witlof salade met appel en walnoten – Een salade om je vingers bij op te eten.

Witlof

Vroeger wilde witlof nog weleens bitter zijn, dit is de reden dat veel mensen huiverig zijn om witlof te eten. Tegenwoordig is dit een stuk minder, door teelt is de bittere smaak enigszins weg genomen. Een beetje jammer dat de smaken vervlakken maar dit heeft wel weer als voordeel dat meer mensen nu wel witlof lusten. Witlof is een erg lekkere groente waar veel mee mogelijk is. Neem deze salade lekker fris en perfect als bijgerecht maar ook als lunch met stukje brood en eventueel wat kaas.

Witlof salade met appel en walnoten

Salade voor 2 personen

  • 2-3 stronkjes witlof
  • 1 appel ( jonagold )
  • Handje walnoten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kerrie of vadouvan
  • Peterselie ( optioneel )

Doe de mayonaise, yoghurt, citroensap en de kerrie in een grote kom, voeg er een beetje peper en zout nar smaak aan toe. Snij de appel met schil in fijne reepjes en doe deze direct in de kom meng goed door zodat alle appelstukjes bedekt zijn. Snij de witlof in de lengte doormidden en haal de kern eruit. Snij de helften nu van boven naar beneden in lange smalle reepjes. Doe ze bij de appel. Breek de walnoten grof en doe deze er ook bij. Meng luchtig door elkaar en proef. Voeg eventueel nog kruiden of mayonaise naar smaak toe en doe alles in een schone kom of schaal. Decoreer met wat stukjes noot en grof gehakte peterselie. Serveer de witlof salade met appel en walnoten direct. Witlof wil nogal snel slap worden en verkleuren.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer