Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witlof salade met mandarijn en ananas

Kinderen zijn niet snel gek van een witlof salade. Deze witlof salade met mandarijn en ananas kan dat wel eens gaan veranderen. Door de witlof te combineren met de zoete mandarijntjes en de frisse ananas krijgt deze salade een heerlijk frisse smaak.

0 276

Witlof salade met mandarijn en ananas – Een witlof salade waar zelfs de kids gek op zijn. Door de witlof te combineren met de zoete mandarijntjes en de frisse ananas krijgt deze salade een heerlijk frisse smaak.

Mijn moeder maakte deze salade vroeger al. Hiervoor gebruikte ze mandarijntjes en ananas uit blik en een flinke scheut slasaus. Soms deed ze er ook nog appeltjes bij. Bij deze salade heb ik een beetje vals gespeeld met de ananas want hiervoor heb ik ook een blikje genomen, dit omdat ik het een beetje zonde vond om voor alleen een beetje in de salade een hele ananas aan te schaffen.

Mandarijntjes vind ik een ander verhaal. Deze zijn makkelijk te pellen of als je niet van de schilletjes houdt kun je zoals ik gedaan heb de schil wegsnijden en de partjes ertussenuit snijden. De mandarijntjes uit blik hebben een zwaar chemisch proces doorstaan om de schilletjes op te lossen. Dit is een van de redenen dat ik deze niet zo makkelijk meer gebruik. En zijn er geen mandarijntjes dan kun je deze prima vervangen door sinaasappel.


Witlof salade met mandarijn en ananas

Salade voor 2 personen

  • 2-3 struikjes witlof
  • 3 mandarijntjes
  • 2 schijven ananas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sap van de mandarijntjes
  • Zout en peper

Snij de schil van de mandarijntjes en snij er de partjes tussenuit. Vang het sap op. Vind je dit te veel werk dan kun je ze eventueel ook gewoon pellen. Snij de ananas in stukjes. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, citroen en mandarijn sap en breng deze op smaak met zout en peper. Snij de witlof in de lengte doormidden en snij de kern eruit. Snij de witlof in fijne boogjes en doe deze in een grote kom. Meng de witlof met de dressing en het fruit en serveer de witlof salade met mandarijn en ananas.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer