Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wortel salade met rozijnen

Een kindvriendelijke salade met pure basisingrediënten. De dressing die over deze wortel salade met rozijnen gaat is op basis van sinaasappelsap.

0 113

Wortel salade met rozijnen – Wortels en rozijntjes welk kind houdt daar nu niet van. Deze kindvriendelijke salade is natuurlijk ook erg lekker voor volwassenen.

Een dressing van sinaasappelsap

Meestal wordt een dressing gemaakt van olie en azijn en soms op basis van mayonaise. Bij deze salade voegen we geen olie toe en gebruiken we alleen sinaasappelsap, het zoetje komt van een beetje honing en de rozijnen. Deze salade bevat dus geen veten alleen natuurlijke suikers. Maak de salade liefst een dag van tevoren dan kunnen de smaken goed intrekken en zullende rozijnen heerlijk sappig worden van de dressing.

Lekker en snel

Veel ingrediënten heb je niet nodig voor deze salade. Waarschijnlijk heb je het meeste al wel in huis. Wat wortels, een sinaasappel of mandarijntje of zelfs beetje sap, honing of bij gebrek daaraan suiker en een handje rozijnen.

Wortel salade met rozijnen

Schil en rasp de wortels. Pers de sinaasappel uit en roer er de honing en eventueel wat peper en zout doorheen. Doe de rozijnen bij de wortel en voeg de dressing toe. Roer alles goed door en zet de wortel salade met rozijnen in een afgesloten bak koel weg tot gebruik.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer