Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wortel selderie salade zoetzuur

Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje maar het is super eenvoudig. Ontdek het met deze huisgemaakte wortel selderie salade zoetzuur.

0 153

Wortel selderie salade zoetzuur – Zoetzure groente zijn veelzijdig en erg handig om in je koelkast te hebben. Je fleurt er snel je boterham met kaas of een salade mee op en het is ook nog eens erg lekker. Bovendien kom je zo ook makkelijk aan je portie verse groente. Je maakt af en toe een pot en je hebt er een tijdje plezier van.

Supermakkelijk en lang houdbaar

Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje maar het is super eenvoudig. Je maakt je zoetzure mengsel, raspt groentes naar keuze en giet daar je mengsel overheen. Dit laat je een dag in de koelkast staan en klaar is je zoetzuur. Bovendien zijn de groente door ze op zoetzuur te zetten in de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.

Wortel selderie salade zoetzuur

  • 250 gram wortel
  • 250 gram knolselderie
  • 100 gram suiker
  • 100 gram azijn
  • 200 gram water
  • Blaadje laurier
  • Takje rozemarijn

Breng de azijn, suiker en het water samen met de kruiden aan de kook en laat afkoelen. Haal de schil van de wortels en knolselderie en rasp deze. Doe ze in een afsluitbare pot en giet er de azijnoplossing over. Zet de wortel selderie salade zoetzuur minimaal 1 dag koel weg voor een optimale smaak. Bewaar de salade in de koelkast.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer