Wortel selderie salade zoetzuur – Zoetzure groente zijn veelzijdig en erg handig om in je koelkast te hebben. Je fleurt er snel je boterham met kaas of een salade mee op en het is ook nog eens erg lekker. Bovendien kom je zo ook makkelijk aan je portie verse groente. Je maakt af en toe een pot en je hebt er een tijdje plezier van.
Supermakkelijk en lang houdbaar
Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje, maar het is supereenvoudig. Je maakt je zoetzure mengsel, raspt groentes naar keuze en giet daar je mengsel overheen. Dit laat je een dag in de koelkast staan en klaar is je zoetzuur. Bovendien zijn de groente door ze op zoetzuur te zetten in de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar. In onderstaand recept gebruiken we winterpeen en knolselderij, maar je kunt bijna onbeperkt variëren.
Knolselderij; Informatie en 15+ recepten
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!
Winterpeen
De naam is wat misleidend, want ondanks dat winterpeen traditioneel vooral in de winterse gerechten wordt gebruikt, kun je het jaarrond kopen.
Wortel selderie salade zoetzuur
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram wortel
- 250 gram knolselderij
- 100 gram suiker
- 100 gram azijn
- 200 gram water
- een blaadje laurier
- een takje rozemarijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wortel selderie salade zoetzuur:
Breng de azijn, suiker en het water samen met de kruiden aan de kook en laat afkoelen. Haal de schil van de wortels en knolselderie en rasp deze. Doe ze in een afsluitbare pot en giet er de azijnoplossing over. Zet de wortel selderie salade zoetzuur minimaal 1 dag koel weg voor een optimale smaak. Bewaar de salade in de koelkast.
Tafel lekker !!